BEERSEL - Gemeenteraad neemt kennis van Coördinatienota Vlaams Beleid

C21

BEERSEL - Gemeenteraad neemt kennis van Coördinatienota Vlaams Beleid

Editiepajot_bart_devill__logo_beersel
foto Bart Devillé
 

In navolging van het beleidsplan van de meerderheid(CD&V-N-VA/SP.A-Groen !) voor de legislatuur 2007-2012, werd de coördinatienota Vlaams Beleid voor mededeling en kennisname voorgelegd aan de gemeenteraadsleden.

Raadslid Klaas Slootmans(Vlaams Belang)vond dat dit hoog tijd werd, gezien deze legislatuur volgend jaar beeindigd wordt. Schepen Eddy Deknopper(CD&V), bevoegd voor Vlaamse aangelegenheden, repliceerde dat het om een geactualiseerde versie gaat, na het overlijden van oud-schepen Els Germis en de daaruit voortvloeiende bevoegdheid wissel.
Hij wees er wel op dat een en ander al werd toegepast van bij de start van deze legislatuur. Zo gebruiken, in Beersel, het gemeente- en ocmw-personeel in dienstverband enkel het Nederlands. De onthaal- en loketmedewerkers(bevolking, burgerlijke stand, sociale dienst, ocmw, politie…)nemen dit jaar deel aan de cursus ‘Klantgerichtheid en het onthaal van anderstaligen’.
Het onthaal van anderstaligen wordt gestroomlijnd en een ‘coördinatiepunt taal’ zal alle bemerkingen, vragen en zorgen rond taal registreren, oordeelkundig en efficiënt behandelen en opvolgen.
Het gemeentebestuur van Beersel heeft oog voor een Nederlandstalig straatbeeld en zoekt ook naar een inhoudelijke invulling van de Vlaamse feestdag.
Beersel begeleidt nieuwe inwoners met als doel hen maximaal kansen te bieden op integratie en promoot het gebruik van het Nederlands. Beersel ondersteunt hat Vlaams karakter van de gemeente via specifieke beleidsdomeinen. Beersel wil wel hoffelijk blijven.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief