BEERSEL - Blokkade in Zevenbronnenstraat blijft staan

C21

BEERSEL - Blokkade in Zevenbronnenstraat blijft staan

Wegblokkade_foto_kos
 

Vanaf maandag strenge controle op bussen en zwaar verkeer
Beter Beersel is niet te spreken over de wegblokkade die het gemeentebestuur liet plaatsen in de Zevenbronnenstraat te Dworp. Zij vragen dat deze zou afgeschaft worden.

Steve Goethart: “Reeds maandenlang moeten de mensen die van Dworp of Huizingen naar Alsemberg reizen de ellenlange omleiding naar Beersel maken. Deze mensen rijden nu soms meer dan 30 km heen en terug, en dit mede door de asociale wegblokkade in de Zevenbronnenstraat te Dworp. Aangezien ik deze wegblokkade niet steun vroeg ik meer tekst en uitleg bij het gemeentebestuur, waar ik de opmerking kreeg dat deze wegblokkade er kwam door de vele klachten vanwege enkele buurtbewoners”.
 
Deze klachten gingen veelal over de gevaarlijke situaties en het onverantwoorde rijgedrag van sommige bestuurders. Deze lokale wegen zouden niet geschikt zijn voor het verwerken van een dergelijke grote verkeersstroom.
 
“Ik wil hier toch even duidelijk stellen dat er momenteel via de Destelheidestraat in Dworp een omleiding actief is voor de Lijnbussen, en dit terwijl er normaal op deze weg een tonnagebeperking van kracht is. Mijn inziens is deze weg dus ook niet geschikt voor een dergelijke grote verkeersstroom. Daartegenover ben ik me ervan bewust dat dergelijke maatregelen nodig zijn, maar ik stel vast dat het gemeentebestuur nogal selectief met deze maatregelen omgaat. Blijkbaar kan er ook voor de Lijn heel wat meer gedaan worden dan voor de gewone burger', zegt Aurélie Massart (BB).
 
CONTROLE
Over de afsluiting van de straat hadden wij een gesprek met zonechef Koeks.
 
Jozef Koeks: “Wij hebben lang nagedacht over de situatie daar. De buslijn heeft er een zeer drukke lijn, vooral voor de kinderen. De enige mogelijkheid was de buslijn te laten rijden langs de Destelheide”.
Bij vroegere werken waren er ook veel klachten over sluipverkeer dat vanuit Sint-Genesius-Rode en Wallonië komt.
 
Volgens der zonechef is een oplossing met verkeerslichten niet realistisch.
 
Het plaatsen van nadarbarelen om straten af te sluiten gaat niet meer, omdat de nadarbarelen gewoon opzij worden geschoven. Zelfs de blokken worden nu nog soms opzijgezet.
 
Ook werd gedacht om de Alsembergsesteenweg voor een helft open te houden, maar dat was onmogelijk.
 
Zonechef Koeks: “Wij beseffen goed dat het last veroorzaakt. Er zijn nu nog klachten van omwonenden over het rijgedrag van bussen. Vanaf maandag gaan we gedurende 14 dagen controleren op het rijgedrag van de bussen en het zware verkeer”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 feb 2011
Felix Merckx
KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief