Politie BEERSEL vond Kalashnikov bij controle

C21

Politie BEERSEL vond Kalashnikov bij controle

Politielogo_2011_p200

Kalashnikov aangetroffen in verdachte wagen
Op 15/04/2011 werd de aandacht van de interventieploeg van de lokale politie Beersel getrokken door een wagen die met gedoofde lichten de parking aan het kerkhof van Lot wil verlaten. Aangezien er in een recent verleden een aantal diefstallen op kerkhoven vastgesteld werden, ging de interventieploeg over tot de controle van de wagen en de bestuurder. Bij de fouille van de persoon werd een kleine hoeveelheid cannabis aan getroffen, maar de betrokken inspecteurs waren vooral verrast door de vondst van een Kalashnikov AK 47 in de wagen. Het wapen was verpakt in een plastiek zak en lag achter de bestuurderszetel. In de zak zat tevens een lege lader en twee munitiedoosjes. Het ene doosje was gevuld met lege hulzen en het andere bevatte nog ongebruikte patronen(oorlogsmunitie). De verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het commissariaat alwaar hij ook nog eens onderworpen werd aan een ademtest die resulteerde in “A”.  Na contactname met het Parket werd beslist om betrokkene over te dragen aan de Federale Gerechtelijke Politie van Asse. Deze laatste dienst zet nu het onderzoek verder. Het aantreffen van het wapen zorgde, zo vlak na het assisenproces, voor enige beroering binnen het korps. 

Alcoholcontrole op 15/04/2011

 Op 15/04/2011 voerde de lokale politie Beersel een alcoholcontrole uit op twee verschillende plaatsen. Van de 79 gecontroleerde bestuurders lieten er 2 een positief resultaat optekenen. Voor een van hen resulteerde dit in een onmiddellijke inning en een rijverbod voor minstens 6 uur. De andere positieve bestuurders zag zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken en hij zal de rekening later thuis ontvangen. Tijdens de controle werden ook nog volgende vaststellingen verricht:

·         1 PV  voor niet-verzekering en niet-inschrijving

·         1 frauduleus gebruik van een handelaarsplaat

·         4 PV’s voor vervallen technische schouwing

·         5 PV’s voor het niet-dragen van de gordel

·         1 onmiddellijke inning  voor het niet naleven van een verkeersbord E3 (stilstaan en parkeren)

·         Diverse andere kleinere inbreuken: slecht leesbare nummerplaat, niet bijhebben van een verzekeringsbewijs, brandblusser, niet gelijkende foto op rijbewijs, …

Twee gezochte personen opgepakt

Bij het uitvoeren van een ontradende patrouille te Lot, stelt de interventieploeg van de lokale politie Beersel op 18/04/2011 omstreeks 00.30 uur vast dat er twee verdachte personen in een straat wandelden. Beide personen droegen donkerkleurige kledij en een jas met een kap. Wanneer de beide personen het politievoertuig opmerkten, gooiden ze een plastiek tas in het veld. Bij de controle van de personen bleek geen van beide één van de landstalen machtig te zijn en werd duidelijk dat ze van Litouwse afkomst waren. Aangezien beide verdachten zich zenuwachtig gedroegen, werd bijstand gevraagd van een ploeg van de PZ Sint-Pieters-Leeuw. De verdachten hadden geen degelijke verklaring voor hun aanwezigheid in Lot en wanneer in de weggegooide zak werkhandschoenen, een kniptang, een schroevendraaier en een boormachine met verschillende schroefkoppen aangetroffen werden, besliste de interventieploeg beide personen naar het commissariaat over te brengen. Vermoedelijk hadden de verdachten de intentie om in één of andere woning in te breken. Verdere controle brachtaan het licht dat beide personen op te sporen waren in een dossier van de PZ ZARA (Zandhoven – Ranst). Na contact met het parket en met de PZ ZARA werd beslist om beide personen aan die PZ over te dragen met het oog op een voorleiding bij een onderzoeksrechter in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2011
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief