BK motorcross KESTER zorgt voor primeur

C21

BK motorcross KESTER zorgt voor primeur

Dworp_bestuur_amc_toekomst_1
Het bestuur van AMC is er klaar voor. - Foto's © Marc Sluys
 
Dworp_rene_deboeck_1
Voorzitter René De Boeck. - Foto © Marc Sluys

Dit jaar zorgt AMC Dworp voor een primeur in Kester (29/05). Voor het eerst in lange tijd zullen alle BMB motorcrossklassen aan de start staan op de Kesterheide. De hoogdag gaat gepaard met enkele nieuwigheden. De club kreeg toelating om hun organisatie over twee dagen te spreiden. Op zaterdag komen de Jeugd 85cc, de Beloften, de Juniors en Seniors in actie. Op zondag volgen dan de publieksklappers met de Lotto Trophy, Radson Trophy, het BK Zijspancross, Quadcross en de Nationalen MX1/3.

AMC Dworp voorzitter René Deboeck: “We zijn blij dat de zijspannen na al die jaren nog eens op de Kesterheide te zien zullen zijn. Het wordt niet zomaar een BK-ronde want nu al hebben 8 combinaties uit de WK-top 10 van vorig jaar hun akkoord gegeven om te starten in Kester. Om te voorkomen dat de zijspannen al te diepe sporen maken in de leemgrond van de Kesterheide hebben we de Quads telkens na hen geprogrammeerd. Zij vegen die sporen dan weer dicht.

We keren terug naar het systeem van drie manches per organisatie. Wij dachten aan drie keer twintig minuten, maar dat zagen de teams niet zitten. Internationaal duren hun wedstrijden langer. Daarom hebben we een compromis uitgewerkt, waarin iedereen zich kon vinden. Er komt een reeks van twintig minuten, één van vijfentwintig minuten en één van dertig minuten."

Vorig jaar waren we met zijn zessen, maar Bergen maakt terug deel uit van het circuit.  Dit jaar bestaat het BK motorcross weer uit zeven wedstrijden: Bergen reeds op (17/4), Beervelde (1/5), Kester (29/5), Berg-Tongeren (26/6), Balen-Mol (15/8), Orp-le-Grand (28/8) en Nil Saint-Vincent (25/9). De organisatoren van Berg-Tongeren wijken wellicht uit naar Genk.

René De Boeck  geeft tekst en uitleg. "Wat de pilotenwerving betreft, hebben we een duidelijke selectiecriterium gehandhaafd. Piloten die bereid waren om alle manches van het BK te rijden en ook de GP's zullen betwisten, kregen een contract. Van Belgische zijde zijn dat Steve Ramon, Kevin Strijbos, Ken De Dycker, Clément Desalle, Jérémy Van Horebeek, Jérémy Delince en Nick Triest. Shaun Simpson en Davide Guarnieri zullen als buitenlanders alle wedstrijden rijden. Elke organisator is vrij om op eigen houtje die lijst zelf aan te vullen."

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2011
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief