Toch ja voor ontsluitingsweg in LOT?

C21

Toch ja voor ontsluitingsweg in LOT?

Geen_ringweg_lot

De gemeenteraad bespreekt in Beersel op 27 april het BPA Catala. (Neerdorp Huizingen) dat de oude en verlaten papierfabriek aan de Demeurslaan wil ombouwen tot een aantrekkelijke bedrijvenzone. Op zich een waardevol initiatief, maar er zit volgens Zenne en Zoniën een dikke adder onder het gras.

In de tekst van dit Bijzonder Plan van Aanleg wordt gesteld dat het slechts behoorlijk gerealiseerd kan worden als de ontsluitingsweg rond Lot er komt. Dus in tegenspraak met het standpunt van Gecoro, schepencollege en gemeenteraad van begin april 2011.
 
Roger Swalens, voorzitter van Zenne é Zoniën: “Volgens het Milieueffectenrapport bij het BPA rekent men op bijkomend verkeer met een omvang van 1400 “bewegingen” van auto’s per werkdag. Dat verkeer zou afgeleid worden via Guido Gezellestraat, waar de hoofdtoegang tot deze bedrijvenzone moet komen. Er wordt ook een verbinding G Gezellestraat – Demeurslaan gepland via privéterrein van Siemens. Met die firma zijn daarover al gesprekken geweest. Uit het MER-rapport van 2010 blijkt dat men toen in Beersel blijkbaar nog VOOR de ringweg was en dat ook alle verkeer van Heideveld –Zenneveld best via deze ontsluitingsweg richting autoweg zou worden afgeleid. De vraag is nu welk standpunt de gemeenteraad uiteindelijk zal innemen. Er hangt minstens een dikke nevel van dubbelzinnigheid boven de hoofden van de Lottenaren. Wij blijven het dossier kritisch volgen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 apr 2011
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief