Oud BEERSEL valt nog maar eens in de prijzen

C21

Oud BEERSEL valt nog maar eens in de prijzen

Editiepajot_bart_devill__oud_beersel_in_de_prijzen
Foto © Bart Devillé
 

Brouwerij Oud Beersel kaapte met zijn Oude Kriek als enige Belgische brouwerij één van de hoofdprijzen weg op de negentiende editie van de Australian International Beer Awards 2011.

In de categorie ‘Best Belgian and French Style Ales’ werd Oude Kriek Oud Beersel tot winnaar uitgeroepen. Daar bleef het echter niet bij: ook de Oude Geuze en Bersalis Kadet van Oud Beersel vielen in de prijzen met respectievelijk een zilveren en bronzen medaille.
Dit jaar beoordeelde een panel van 57 specialisten meer dan 1.100 bieren uit 33 landen. De laureaten in de verschillende categorieën werden bekendgemaakt tijdens een gala-evenement in het Melbourne Convention & Exhibition Centre in Australië.
Brouwerij Oud Beersel werd opgericht in 1882 en door een gebrek aan opvolging in de familiale onderneming werden de traditionele lambiekbieren van Oud Beersel eind 2002 in hun voortbestaan bedreid.
Omdat Gert Christiaens niet wou dat dit cultuurhistorisch erfgoed zou teloorgaan, nam hij de brouwerij in 2005 over. Hij startte de brouwactiviteiten opnieuw op met respect voor traditie en ambacht.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mei 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief