BEERSEL - Bevolking toont massaal belangstelling voor voorontwerp gemeentelijk structuurplan - Alsemberg wordt hoofdgemeente

C21

BEERSEL - Bevolking toont massaal belangstelling voor voorontwerp gemeentelijk structuurplan - Alsemberg wordt hoofdgemeente

Editiepajot_bart_devill__structuurplan_beersel
Foto © Bart Devillé
 

Het gemeentebestuur van Beersel organiseerde een informatieavond rond het voorontwerp van gemeentelijk structuurplan , voor beleidsmensen, leden van de gemeentelijke adviesraden, de vertegenwoordigers van de maatschappelijke geledingen en de bevolking in CC de Meent.

En het dient gezegd, de Beerselenaren kwamen massaal opdagen. Iedere stoel van CC de Meent was bezet en zelfs enkele tientallen belangstellenden zaten gewoon op de trappen en in de gangen tussen de zetels.
Mw An Lambrechts van DNA Consult wees er op dat het hier gaat om een voorontwerp of een ‘plan in wording’. Momenteel is een en ander in bespreking en onderzoek bij de Gecoro(Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening) en deze laatste heeft zich tot doel gesteld om eind mei een principieel advies te verlenen aan het schepencollege omtrent de voorliggende teksten en kaarten.
Normaal kan de gemeenteraad dan eind september stemmen in eerste lezing. Nadien volgt dan een openbaar onderzoek met een looptijd van drie maanden. De bevolking zal wel voorafgaandelijk uitgebreid geïnformeerd worden via de gemeentelijke informatiekrant.
In dit gemeentelijk structuurplan is voor de gemeente Beersel het project ‘Land van Teirlinck’ richting gevend .Ook willen de bestuurders de eigenheid van Beersel bewaren. De plaatselijke bevolking moet aan zijn trekken kunnen blijven komen.
Beersel gaat voor een kwalitatief woonbeleid op maat van de bevolking, met o.m. het optimaliseren van het bestaand patrimonium en aandacht blijven hebben voor voldoende ruimte voor wonen en groen.
Alsemberg wordt hoofdgemeente. In Lot zal vooral op het sportieve vlak het hoge woord gevoerd worden en in Dworp, Huizingen en Beersel zal men alles in het werk stellen om het landelijke aspect te behouden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mei 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief