BEERSEL – Jongeren willen voetballen

C21

BEERSEL – Jongeren willen voetballen

Editiepajot_beersel_jeugd_zoekt_oefenveld_foto_gerrit_achterland
Foto © Gerrit Achterland
 

Jong Groen! Zennevallei is verheugd dat de schepen van jeugd ingaat op onze vraag voor een overlegmoment tussen alle geïnteresseerde Beerselse jongeren.

Op Facebook ontstond een protestgroep op initiatief van enkele Dworpse jongeren. Sinds ze niet meer welkom zijn op het oefenveld van FC Dworp is er geen plein meer in Dworp waar wel nog gevoetbald kan worden.
Eerder gebeurde dit ook al in Huizingen waar onder druk van omwonenden de leeftijdsgrens van het voetbalveld tussen de Oudstrijdersstraat en de Vaucampslaan beperkt werd tot 14 jaar, zodat de jongeren die daar gingen spelen er niet meer welkom zijn.
Jong Groen! Zennevallei liet toen al van zich horen en deed dat nu opnieuw.
Maarten Motté: “De beste remedie om te zorgen dat niemand last heeft van spelende jongeren, is er in de gemeente zoveel mogelijk plaats voor uittrekken”.
“In elke deelgemeente in Beersel zou minstens één plaats moeten zijn waar jongeren echt mogen hangen, voetballen, zitten, wat dan ook, zonder iemand te storen.” schrijft Maarten Motté, voorzitter van Jong Groen! Zennevallei in een open brief aan de schepen van jeugd. In die brief roept hij de schepen op jeugdbeleid opnieuw ter harte te nemen en de Beerselse jeugd hier volop bij te betrekken. “Laat ons in gesprek gaan met de jongeren die nu van zich laten horen en degene die zich willen inzetten voor de gemeente.”
“Jong Groen! is dan ook verheugd dat de schepen nu op deze vraag ingaat. Woensdag 1 juni om 20u nodigt de jeugddienst de Beerselse jeugd uit om deze hele kwestie te bespreken en te bekijken hoe de jongeren dichter bij de werkzaamheden van de jeugddienst betrokken kunnen worden”.
“Wij roepen dan ook alle jongeren op hier massaal aanwezig te zijn. “Wil je echt je gemeente veranderen, dan moet je van je laten horen” zegt Maarten Motté, “Vanuit de zetel blijven klagen, verandert niets.”
Maarten Motté
Voorzitter Jong Groen! Zennevallei
0479/33.47.74
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2011
Gerrit Achterland
Gerrit Achterland
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief