BEERSEL - Kegelaars komen massaal opdagen bij Kegelclub Elsemheide

C21

BEERSEL - Kegelaars komen massaal opdagen bij Kegelclub Elsemheide

Editiepajot_bart_devill__verslag_kegelfeesten
Foto's © Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill__verslag_kegelfeesten1
Moos zorgde voor live-commentaar. - Foto © Bart Devillé
Editiepajot_bart_devill__verslag_kegelfeesten2
Heel veel volk op de kegelfeesten. - Foto © Bart Devillé
 

Op de 28ste Kegelfeesten van Kegelclub Elsemheide kwamen dit jaar een recordaantal kegelaars opdagen. Een gelukkige voorzitter, André Mievis, hoopt dat volgend jaar, uiteraard als ook dan de weermakers meewerken, toch een 1.000 tal bezoekers zullen komen opdagen.

“Hoe het zo ver kon komen, we weten het zelf niet. Traditioneel wordt het hier steeds een gezellige bedoening, als het ware één groots familiefeest. En wat verheugend is, de opvolging is verzekerd. Zowel om te komen kegelen of als helpers(-ster) komt de jeugd opdagen. “
Er wordt hier niet gekegeld voor grote prijzen, de beste kegelaar of kegelaarster - ook de vrouwen staan hier hun mannetje-, van elke reeks krijgt een fles Oude geuze 3 Fonteinen cadeau. Hij of zij die de negen kegels in één worp doet sneuvelen, krijgt ook een fles. Ook de 500ste kegel en het hoogste punt van het weekend kreeg een extra prijs.
Heeft elke wijk of gehucht in Beersel wel een bijzonder iets of herkenning, deze kegelbaan is ongetwijfeld het hart van deze buurt.
André Mievis: “Alles is begonnen toen iemand van de buren bij het grasmaaien op een oude kegelsteen stootte. Die bleek vroeger in de tuin van toenmalig café De Meiboom te hebben gelegen. Met de hele buurt hebben wij dan beslist de kegelbaan terug aan te leggen en de vroegere traditie terug in ere te herstellen. “
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jun 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief