BEERSEL - Drie zigeunermeisjes opgepakt

C21

BEERSEL - Drie zigeunermeisjes opgepakt

Politielogo_2011_p200

Op 9 juli bellen drie zigeunermeisjes, tussen 12 en 16 jaar oud en verblijvende in Brussel, aan bij een woning in de Jaak Van Laetstraat in Huizingen. De meisjes vragen aan de bejaarde bewoners om een petitie te tekenen en om een kleine geldbijdrage te geven. Met een smoesje raken de drie meisjes in de woning binnen en stelen er de portefeuille van één van de bewoners. Tijdens de buurtpatrouille merkt een interventieploeg de meisjes op en worden zij van hun vrijheid beroofd. De portefeuille is intussen evenwel reeds verdwenen, maar de daders worden formeel herkend. Het Parket Brussel beslist om het jongste meisje na haar verhoor en het verhoor van ouders te laten beschikken en stelt de twee andere ter beschikking van het Jeugdparket. Daar worden ze na verhoor vrijgelaten.

De drie meisjes waren op 9 juli ook al gecontroleerd door de lokale politie van Halle, maar daar moest men ze laten gaan omdat hen nog niets ten laste kon gelegd worden.
De lokale politie van Beersel roept al haar inwoners op om zeer voorzichtig te zijn met zigeunerkinderen die zich met een petitie aan hun woning aanbieden en om de politie onmiddellijk via het nummer 101 in kennis te stellen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jul 2011
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief