Fietsgraveeracties in VLAAMS-BRABANTSE provinciedomeinen

C21

Fietsgraveeracties in VLAAMS-BRABANTSE provinciedomeinen

Editiepajot_prov
Gouverneur Lodewijk De Witte neemt zijn gegraveerde fiets in ontvangst. - Foto's © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_prov
Fietsdiefstal voorkomen. - Foto © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_prov
Zo "tatoeërt" men een fiets. - Foto © Roger Mortelmans
 

Met de slogan “Fietsdiefstal bezweren, laat je fiets tatoeëren” werden in de provinciedomeinen Halve Maan Diest, Huizingen en Kessel-Lo fietsgraveeracties gehouden. In Kessel-Lo kwam zelfs provinciegouverneur Lodewijk De Witte zijn fiets laten graveren.

“In de frame van de fiets wordt het persoonlijk rijksregisternummer gegraveerd” legt de gouverneur ons uit. “Deze gravure kan niet verwijderd worden en maakt op die manier de tweewieler minder aantrekkelijk voor eventuele dieven. Als een gestolen fiets teruggevonden wordt kan hij dank zij het rijksregisternummer gemakkelijk aan de eigenaar terug bezorgd worden. Voor fietsen die niet gegraveerd kunnen worden, heeft men een labeltoestel.”
Al diegenen die hun fiets lieten tatoeëren kregen van de preventiedienst nuttige tips zoals de (brom)fiets altijd met en degelijk slot of een stevige ketting afsluiten en hem reglementair vasthechten aan een vast voorwerp. Niets op de bagagedrager laten liggen en in geval van diefstal steeds aangifte doen.
Wie zijn fiets liet graveren kon ook meedoen aan een wedstrijd door een leuke slogan te bedenken. Diegene die de beste slogan uitdenkt wint een fietsslot.
De preventiedienst van de stad Leuven legde er ook de nadruk op hoe belangrijk een goed fietsslot is. Een breed beugelslot van gehard staal waarmee men het frame van de fiets en een wiel gemakkelijk aan een fietsrek kan vastmaken is volgens de dienst het meest aangewezen. Er bestaat echter (nog) geen Belgische normering voor fietssloten.
Leuk voor de fietsers om te weten, tijdens Leuven Autovrij op 28 augustus, naast divers activiteiten, een tweede handsfietsenverkoop op de Tiensevest. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jul 2011
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief