BEERSEL - Luc Wauters is begonnen aan zijn recordrace

C21

BEERSEL - Luc Wauters is begonnen aan zijn recordrace

Ed_pajot_beersel_luc_1_foto_merckx
De snelheidsmeter staat op 52 kilometer per uur. - Foto's © Felix Merckx
 
Ed_pajot_beersel_luc_2_foto_merckx
Luc Wauters in volle actie. - Foto © Felix Merckx
 
Ed_pajot_beersel_luc_3_foto_merckx
Hij trekt zich op gang. - Foto © Felix Merckx
 
Ed_pajot_beersel_luc_4_foto_merckx
Luc Wauters. - Foto © Felix Merckx
 

Klokslag 18 uur is Luc Wauters (56) begonnen aan een nieuwe uitdaging  op de wielerbaan van het Waals-Brabantse Rebecq. Achter een daarvoor speciaal geprepareerde buggy wil hij in 24 uren niet minder dan 1.000 kilometer rijden. De opbrengst gaat naar Ziekenzorg Huizingen.

Verleden jaar wilde hij op dezelfde piste ook 1000 km rijden achter een speciaal uitgeruste motor. Zijn poging eindigde toen op 508 km. De mislukking was toen te wijten aan de bar slechte weersomstandigheden. Ook dit jaar zijn de weersomstandigheden niet ideaal. Regen kan Luc niet veel deren. Hij heeft meer schrik van de wind.
 
Voor zijn recordpoging heeft hij een stayersfiets op de kop kunnen tikken in Nederland. Het is de oude fiets van Jan Jonkers met een verzet op van 69 X 13, wat neerkomt op ongeveer 16 meter per omwenteling. Voor zijn poging van dit jaar heeft hij twee buggy’s omgevormd. Hij rijdt achter een scherm en in één van de twee buggy’s is zelfs een camera geplaatst.
 
Luc Wauters: “Dat was nodig omdat de chauffeur mij niet kon zien. De buggy heeft ook het voordeel dat ik beter van de wind afgeschermd ben en ook dat ik altijd aan dezelfde snelheid kan rijden. Ik hoop tussen de 50 en de 55 km per uur te kunnen halen. Hiermede kan ik tijd uitsparen om te kunnen eten”.
 
Voor de besturing van de buggy kan hij rekenen op vijf vrienden.
 
Men moet weten dat hij dat alles doet met twee prothese knieën. Na zijn operaties is hij een ander mens geworden zegt hij zelf.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jul 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief