BEERSEL - Pater Theo Briers keert terug naar Guatemala

C21

BEERSEL - Pater Theo Briers keert terug naar Guatemala

Pater_briers
Foto © Bart Devillé
 

Pater Theo Briers was sinds 21 juni even terug in ‘zijn’ Dworp om zijn 80ste verjaardag te vieren. Vandaag maandag 25 juli stapte hij terug het vliegtuig op naar Guatemala, waar hij zijn missiewerk wil verder zetten.

De 80ste verjaardag van de pater werd o.m. gevierd met een massaal bijgewoonde eucharistieviering in de parochiale Sint-Gurikskerk van ‘zijn’ Dworp Tot 45 jaar geleden was hij hier inderdaad onderpastoor en is er nog steeds erg geliefd.
 
Vooraleer terug af te reizen naar Guatemala, waar hij sinds 1966 tussen en met de Indianen actief was als missionaris, droeg hij nu als afscheid, samen met de leden van de Vriendenkring Pater Theo Briers en sympathisanten, de mis op in het Gravenhof te Dworp.
 
In Guatemala helpt hij tijdens het weekend in verschillende parochies en de andere dagen van de week verzorgt hij retraites voor jongeren en volwassenen. “Niet voor oude mensen, die begrijpen toch niet wat ik zeg! “ Ook is hij actief in de opvang van verlaten kinderen en steekt ook de handen uit de mouwen in een kinderziekenhuis.
 
Hij denkt er dan ook niet aan om definitief terug te keren naar Vlaanderen. “Ik wil daar sterven en begraven worden. Gewoon in een ‘patattenzak’, ze moeten geen kosten voor mij doen! “ Of hij nog terug naar hier komt? “Dit hangt af van God, ik beloof dan ook niets! “
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 jul 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief