BEERSEL – Vier zigeuners op heterdaad betrapt

C21

BEERSEL – Vier zigeuners op heterdaad betrapt

Politielogo_2011_p200

Op 11 augustus wordt de aandacht van een politie-inspecteur van de PZ Beersel, die met verlof was, getrokken door verdachte personen die aan een woning in de Dworpsestraat in Lot stonden. Wanneer de verdachten vertrekken, besluit de inspecteur even te volgen om te zien waar ze naar toe gaan. Hij stelt vast ze hun wagen met Franse nummerplaten parkeren in de Kesterbeeklaan en zich van daar te voet naar de woningen begeven. Hij verwittigt zijn collega’s van de interventieploeg die onmiddellijk ter plaatse gaan. De interventieploeg kunnen in de geparkeerde wagen nog twee personen aantreffen. De inspecteur die eigenlijk met vakantie was, observeert intussen de omgeving en stelt vast dat de twee personen die uit de wagen gestapt waren op een oprit van een woning lopen. Ook deze personen worden onderschept en bij nazicht van de bewuste woning stellen de politiemensen vast dat de voordeur open staat en dat er braaksporen zijn. Verder nazicht in de woning brengt aan het licht dat deze effectief doorzocht werd en dat de daders een vluchtweg voorbereid hadden omdat een schuifraam, dat enkel langs de binnenkant geopend kan worden, toch open stond.

De vier personen werden voor het verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat. Er kon geen buit op hen worden aangetroffen en aangezien de bewoners van de woning in de Kesterbeeklaan niet thuis waren, kon nog niet vastgesteld worden of er effectief iets gestolen was. Er werd wel een geldsom op de verdachten aangetroffen en die geldsom werd in beslag genomen.
Tijdens het verder onderzoek bleek ook dat de daders via een list (afleiden van een dame die haar stoep stond te vegen) getracht hadden om een woning in de Kloosterstraat binnen te dringen. Door het alerte optreden van een buur, slaagden de daders niet in hun opzet en gingen ze er van door. Even later kwam er ook een melding dat er verdachte personen opgemerkt waren aan een woning in de Dworpsestraat. De bewoonster van die woning bemerkte een man op voor haar poortje naast de woning en toen ze ging kijken wat er aan de hand was, stelde ze vast dat een andere persoon peren aan het plukken was van haar boom. Van zodra de daders doorhadden dat ze opgemerkt waren, gingen ze er vandoor.
De vier zigeuners brachten de nacht door in een cel en werden op 12 augustus overgebracht naar het Parket in Brussel, waar ze voor een magistraat dienen te verschijnen. Drie van hen waren tot voordien onbekend voor de politiediensten, de vierde persoon werd in het verleden als gevolg van verdachte gedragingen reeds aan een controle onderworpen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 aug 2011
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief