HALLE / PEPINGEN / BEERSEL - Deelnemers uit het Pajottenland aan de dodentocht

C21

HALLE / PEPINGEN / BEERSEL - Deelnemers uit het Pajottenland aan de dodentocht

Ed_pajot_dodentocht_decuyperdodentocht_3
Kristof De Cuyper (Ingezonden foto)
 
Ed_pajot_halle_dodendtocht_veerle_foto_olaf
Veerle Slootmans. - Foto © Olaf
Ed_pajot_halle_dodentocht_jean_foto_olaf
Jean Czajkowski. - Foto © Olaf
 

Ook mensen uit het Pajottenland deden mee aan de befaamde dodentocht en brachten het tot een goed einde. Dat was ondermeer het geval met Kristof De Cuyper uit Heikruis (Pepingen), Jean Czajkowski uit Buizingen (Halle) en Veerle Slottmans uit Beersel (Dworp)

De Dodentocht is een wandeltocht door Klein-Brabant. 100 kilometer afleggen binnen de 24 uur, dat is de uitdaging. Het is geen wedstrijd en daarom is het voor de meeste mensen al een doel op zich om de tocht uit te lopen.
 
Dit jaar, de 42e editie, maakte het slechte weer de beproeving extra zwaar, waardoor slechts 58% van de 10.507 deelnemers binnen de 24 uur de finish haalden.
 
Ook Kristof De Cuyper, voorzitter van de vriendenkring DVP, kwam de unieke sfeer opsnuiven en ging mee op stap. De laatste 35 kilometers waren alle aanmoedigingen welkom.
 
 Ook Veerle Slootmans uit Dworp bracht na 23 uur stappen de 100 km lange tocht tot een goed einde. Misschien zit het bij haar wel wat in de genen. Haar grootvader "peter Dolf" Denayer had het haar "in zijnen goeien tijd" reeds voorgedaan. En na een pot mosselen op de Dworpse Feesten voelde ze zich weeral stukken beter."
 
Jean Czajkowski uit Buizingen (Halle) is 63 jaar en deed de tocht in iets meer dan 20 uur. Hij is voorzitter van OKRA Buizingen en was prins carnaval van de derde leeftijd in 2009.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2011
Felix Merckx
OLAF
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief