HALLE / BEERSEL - CC de Meent en CC ’t Vondel brengen samen nieuw talent

C21

HALLE / BEERSEL - CC de Meent en CC ’t Vondel brengen samen nieuw talent

Editiepajot_halle_circuit_x_i_f
Ingezonden foto

Circuit X is een selectie van het beste werk van een nieuwe generatie veelbelovend podiumtalent. De deskundige jury van Het Theaterfestival selecteerde de voorstellingen. CC ’t Vondel brengt twee nieuwe en spannende voorstellingen in het najaar van 2011 en CC de Meent doet dat in het voorjaar van 2012.

Een avond Circuit X is trouwens veel meer dan alleen een voorstelling. Er worden nagesprekken gehouden, zodat men op een persoonlijke manier de kunstenaar en zijn drijfveren kan leren kennen. Er zijn nog kaartjes voor de voorstellingen.
 
In CC ’t Vondel: donderdag 20 oktober, 20u30
In CC de Meent : woensdag 18 januari 2012, 19u en 21 u.
Feikes Huis i.s.m. Annelies Van Hullebusch - DORP / Het verhaal van een uitzicht
Het dorp groeit, de bewoners takelen af. Annelies verliet het dorp tien jaar geleden. Heel de evolutie krijgen we via haar perceptie met veel grappige en inventieve details op de planken geëtaleerd. Haar herinneringen worden letterlijk opgebouwd, aangelegd en heraangelegd, want echt scheiden van haar dorp kan ze niet. Dat alles is in een sfeer gehuld van herkenbare weemoed. We pinken geen traan weg, maar glimlachen stilletjes.
 Duur: 60 min. €12 vrije zit
 
 
In CC ’t Vondel: donderdag 20 november, 20u30 – zaal joepie
In Because We Are Visual verdiepen Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes zich in het fenomeen van de publieke videodagboeken. Het internet en zijn online gemeenschappen worden verondersteld mensen dichter bij elkaar te brengen en met elkaar te verbinden. Paradoxaal genoeg lijkt de virtuele wereld deze zogenaamde vloggers echter meer dan ooit te confronteren met hun eigen eenzaamheid. Deze documentaire laat de kijker kennismaken met dit hedendaags verschijnsel en focust op de ervaring van lichamelijkheid binnen de virtuele ruimte.
Drie Franstalige jongens van het Luikse conservatorium hebben zich verenigd in het Collectief Ramdam. In hun zoektocht naar alternatieve theatervormen zijn ze gestoot op de onontgonnen mogelijkheden van nieuwe media als YouTube en Facebook. Het idee is eenvoudig: het collectief creëert buzz rond filmpjes YouTube en komt die filmpjes vervolgens live re-enacten – want ja, het zijn toch acteurs meneer. Bv. een filmpje waarin een fan van Britney Spears vraagt om haar met rust te laten, doen zijn na maar dan met bv. Bart De Wever. Met het concept, in koddig Nederlands gebracht, levert Ramdam een grappige voorstelling.
€12 vrije zit
 
In CC de Meent : Woensdag 8 februari 2012, 20.15u
The Tatiana Aarons Experience - Tom Struyf & O.T. Theater
Zondag 14 juni 2009 in Lissabon, Portugal. Tatiana Aarons, studente psychologie aan de universiteit van Johannesburg in Zuid-Afrika, ontmoet de jonge acteur Tom Struyf die alleen op reis is. Hun gesprek lijkt eerst bijzonder en uniek maar neemt een vreemde wending en blijkt volgens een ingenieus scenario te verlopen. Een jaar later probeert Tom de feiten te reconstrueren en antwoord te vinden op de vraag: wie is deze vrouw en vooral, wie is ze niet?
Concept, tekst, spel: Tom Struyf . Dramaturgie: Eve Hopkins
Duur: 75 min. €12 vrije zit
 
Tickets en info:
CC ’t Vondel: www.vondel.be - 02/365.94.05 – cultuurcentrum@halle.be   
CC de Meent: www.demeent.be - 02 359 16 00- info@demeent.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2011
Felix Merckx
I F
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief