BEERSEL - Ringweg om Lot komt er niet + RECHTZETTING

C21

BEERSEL - Ringweg om Lot komt er niet + RECHTZETTING

Geen_ringweg_lot

RECHTZETTING: Wij hebben zopas uit goede bron vernomen dat de beslissing over de Ringweg in LOT nog niet zou genomen zijn door de Vlaamse Regering. De bevoegde minister (Muyters, N-VA) verblijft momenteel in het buitenland en neemt er deel aan een congres over Sport.

De Vlaamse Regering nam vandaag haar besluit voor de GRUP VSGB en schrapt voor het grootste deel de Ringweg om Lot. Het tracé langs Heideveld en door het centrum van Lot werden niet weerhouden. De oplossing via de tweede brug aan het dienstencentrum kan ook niet wegens niet opgenomen in het MER plan.

De verbinding Huysmanslaan, baan tussen de fabrieken en achter de huizen naar de E 19-oprit achter de Welkom als een “Zennestraat bis” ter ontlasting van de huidige Zennestraat blijft behouden.
 
Streekvereniging Zenne en Zoniën reageert gematigd positief op het nieuws dat de Vlaamse regering het grootste deel van de Ringweg om Lot heeft geschrapt uit het GRUP VSSGB.
 
“Wij betreuren wel dat de oplossing “afwikkeling van het zware vrachtverkeer via het Total-dienstencentrum aan de Ring 0 voor de hele Laekebeek-industriezone” niet is in aanmerking genomen. Ik vrees dat de mensen van het Actiecomité Geen Ringweg” met zeer gemengde gevoelens zullen reageren op de beslissing om toch maar een Zennestraat Bis aan te leggen. Voor sommige bewoners zal dit wellicht een verbetering van de huidige situatie betekenen, anderen zien de problemen naar hun achtertuin verhuizen. Wij gaan nu samen met het Actiecomité onderzoeken hoe we deze opdoffer gaan verwerken en wat de mogelijkheden zijn om tot een compromis te komen dat de belangen van alle Lottenaren zo goed mogelijk behartigt. Maar het is natuurlijk niet zomaar uitgesloten dat er in Lot tegen de genomen beslissing op het gepaste niveau hoger beroep wordt aangetekend”, aldus Roger Swalens, voorzitter van Streekvereniging Zenne en Zoniën.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2011
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief