BEERSEL reikt Groene Pluimprijs 2011 uit

C21

BEERSEL reikt Groene Pluimprijs 2011 uit

Editiepajot_bart_devill__groene_pluim
foto Bart Devillé
 

Na afloop van de wandeling langs Beerselse trage wegen, werden niet alleen de prijzen uitgereikt voor de winnaars van de wandelzoektocht, maar ook werd bekend gemaakt wie dit jaar de Groene Pluimprijs 2011 in de wacht sleepte.

Met de Groene Pluimprijs wil Beersel inwoners belonen die jaren landschapselementen willen behouden en hier alles voor over hebben. In het verleden kwamen er al poelen, hagen en o.m. knotbomen aan de beurt.
Dit jaar vestigde het gemeentebestuur van Beersel, op voorstelling van de milieuraad, dit jaar speciaal de aandacht op begroeide gevels. Piet Onnockx, voorzitter van Natuurpunt Beersel: “Elk stukje groen is belangrijk omdat het een plaatsje is waar tal van dieren kunnen leven en overleven. Zo kan een begroeide gevel of muur een biotoop zijn voor vogels en insecten.
De inzendingen werden beoordeeld door een jury bestaande uit leden van de gemeentelijke milieuraad. Er werden drie prijzen toegekend: 250, 150 en 100 euro. De eerste prijs ging naar Marcel Moriau, de tweede naar Bénédicte Jacques-Monfils en de derde naar Nathalie Straetmans.
De winnaars van de wandelzoektocht, verbonden aan de wandeling langs Beerselse trage wegen: bij de jeugd Carlien Verhasselt en bij de volwassenen Maryse Asselberg uit Linkebeek, Marie Louise Abbeloos uit Alsemberg en Lieve Van Helder eveneens uit Alsemberg.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief