Oude Geuze van Oud BEERSEL behaalt goud bij World Beer Awards

C21

Oude Geuze van Oud BEERSEL behaalt goud bij World Beer Awards

Editiepajot_bart_devill__oud_beersel_goud
Foto © Bart Devillé
 

Op de World Beer Awards hebben onlangs negen Belgische bieren een prijs weggekaapt. Alle deelnemende bieren moesten eerst per continent de strijd met elkaar aangaan Op dat niveau wisten negen Belgische bieren van vijf verschillende brouwerijen zich te onderscheiden. Vier daarvan konden zich waarmaken tegenover hun Aziatische en Amerikaanse concurrenten.

De vijftig onderverdelingen bij aanvang van het concours werden nadien teruggebracht naar vijf hoofdcategorieën. De Oude Geuze van Oud Beersel won de categorie Lambic & Geuze Pale Ale, zowel op het Europese als het internationale niveau.
Met deze hoofdprijs belandt Oud Beersel niet voor het eerst op het hoogste schavotje. Zo won de Oude Kriek dit jaar ook al goud op de Australian International Beer Awards in de categorie ‘Best Belgian and French Style Ales’.
Sinds 1882 worden in de brouwerij Oud Beersel volgens de aloude traditie lambikbrieren gebrouwen. Er kwam enige tijd een onderbreking omdat er geen opvolging voorhanden was. Dank zij Gerd Christiaens en de verkoop van Bersalis, de blonde tripel met pittig karakter, kon de aloude traditie van brouwen worden verder gezet.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 okt 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief