BEERSEL niet zomaar doorknippen

C21

BEERSEL niet zomaar doorknippen

Streekvereniging_z_en_z
Repro EP

Streekvereniging Zenne en Zoniën heeft naar aankleding van het openbaar onderzoek dat op 10 november wordt afgesloten, de voorstellen van de Beerselse overheid rond het mobiliteitsbeleid onder de loep genomen. Een van de innovaties is het zogenaamde “knip-beleid”, waarbij straten worden “doorgeknipt” om doorgaand verkeer af te remmen of helemaal onmogelijk te maken.

Op zich een uitstekende maatregel in het Mobiliteitsplan, vindt Zenne en Zoniën. Maar met omzichtigheid toe te passen. Want er zijn niet alleen voordelen aan een dergelijk systeem. We vragen de KNIP-politiek alleen experimenteel door te voeren en evaluatie mogelijk te maken. We verwijzen hierbij graag naar het omstreden mobiliteitsplan van buurstad Halle.
 
Die “knip” politiek is zinloos en contraproductief als ook en vooral de lokale bevolking er alle nadelen van moet slikken. Dit geldt speciaal voor de Filters en Knippen op de Bruineput en de JB Woutersstraat. Bepaalde knip-acties dreigen de overlast voor het oudere woonbestand langs historische steenwegen nog te verzwaren ten voordele van meer recente residentiële wijken, terwijl anderzijds de bewoning in het concrete geval van de Bruineput zeer beperkt is.
 
Naast deze twee grote verkeersaders staan nog talloze andere straten in woonkernen op de “knip”-lijst; we raden de bevolking daarom aan zich goed te informeren en de plannen van de beleidsmakers altijd met argusogen te volgen. Dat lijkt ons een correcte vorm van inspraak, waar opnieuw veel meer aandacht moet naar gaan, omdat het verkeer blijft toenemen en de maatregelen en oplossingen steeds ingrijpender moeten zijn, zegt Zenne en Zoniën.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 nov 2011
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief