BEERSEL - Kindergemeenteraad organiseert eerste schaaktornooi

C21

BEERSEL - Kindergemeenteraad organiseert eerste schaaktornooi

Editiepajot_bart_devill__eerste_schaaktornooi_beersel
Foto © Bart Devillé
 

Voor het eerst organiseerde de kindergemeenteraad van Beersel een schaaktornooi voor alle kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar. Gehoopt wordt dat hier de volgende jaren een fijne traditie uit groeit.

De voorbije maand werd in zeven Beerselse scholen een tornooi georganiseerd. De scholen konden zelf beslissen he ze dit deden(in verschillende poules, afvallingswedstrijden, …. De drie beste schakers van elke school ‘speelden’ de grote finale in het gemeentehuis(Domein Rondenbos) te Alsemberg.
Het project werd in elk geval in de verschillende scholen erg gesmaakt. Gehoopt wordt dan ook dat hier de volgende jaren een fijne traditie uit voort vloeit. De kindergemeenteraad deed alle Beerselse scholen alvast 5 schaakspelen cadeau.
Kinderburgemeester Marie De Cort: “Waarom schaken? Kinderen die leren schaken, steken veel meer op dan alleen de spelregels. Schaken is rekenen, logisch denken, vooruitkijken en het maken van creatieve keuzes. Maar ook: een oefening in geduld, concentratie en sociale vaardigheden, zoals fairplay en weerbaarheid. Om van de geheugentraining nog maar te zwijgen. Wetenschappelijk onderzoek heeft trouwens aangetoond dat kinderen die veel schaken vanaf jonge leeftijd later veel minder problemen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 nov 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief