BEERSEL - Vissen vijver Gravenhof verhuizen naar Tervuren en Rood Klooster

C21

BEERSEL - Vissen vijver Gravenhof verhuizen naar Tervuren en Rood Klooster

Editiepajot_bart_devill__visbestand_gravenhof
foto's Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill__visbestand_gravenhof
foto Bart Devillé
Editiepajot_bart_devill__visbestand_gravenhof
foto Bart Devillé
 

Omdat de oevers van de vijver van het Gravenhof in Dworp dringend moeten worden versterkt en ook omdat men een gedacht zou krijgen van het visbestand na de jongste wateroverlast en overstroming, werden zoveel mogelijk vissen gevangen om elders uit te zetten.

Om de oevers te verstevigen en te herstellen waar nodig, moet de vijver zoveel mogelijk leeg gelaten worden. Gevolg hiervan is uiteraard dat wanneer wij een strenge winter krijgen, de vissen die overblijven in het weinige water, gevaar lopen dood te vriezen. Daarom ook dat dat de Centrale Maatschappij ter Bescherming van de Riviervisserij werd onder de arm genomen om zoveel mogelijk vissen uit de vijver te halen.
De gevangen vissen worden dan overgebracht en uitgezet in de vijvers van Tervuren en deze van ’t Rood Klooster. Ook wilde men weten hoeveel vissen er overbleven na de jongste wateroverlast en het overstromen van de vijver.
Zo werden er 3 snoeken gevangen, waar er 40 werden opgezet. Van de 8 opgezette kois werden er 2 teruggevonden. Meer succes had men met de voorn, waar er 10 kg werd te water gelaten in deze vijver en men meer dan 150 kg kon vangen, of hoe er hier gekweekt werd?!
Nu wordt het wachten tot de oevers versterkt en hersteld zijn. Dan wordt de vijver terug gevuld met water en zal de Centrale Maatschappij ter Bescherming van de Riviervisserij er terug 500 kg (volwassen) vis opzetten die dan opnieuw naar hartelust kan beginnen kweken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief