BEERSEL - Spanning om Lotse Ringweg

C21

BEERSEL - Spanning om Lotse Ringweg

Ringweg_lot
Repro EP

Rond deze tijd moet de Raad van State normaal advies hebben gegeven over het Ruimtelijke Uitvoeringsplan voor het VSGB (Vlaams Strategisch Gebied rond Brussel). In Lot kijkt men daar met spanning naar uit.

Meer bepaald het Actiecomité Geen Ringweg voor Lot volgt de ontwikkelingen nog altijd op de voet. Evenzeer is het nu afwachten wat de Vlaamse regering dan definitief zal beslissen. Volgens Romain Bogaerts, afgevaardigde beheerder van Streekvereniging Zenne en Zoniën groeit in de streek het besef dat verschillende rechtsreeks betrokkenen bij de “Ringweg om Lot” intussen kleur moeten bekennen of minstens een meer actieve rol moeten gaan spelen.
 
 “Iedereen weet dat onder meer Colruyt een zeer aanzienlijk deel van het zware vrachtverkeer voor zijn rekening neemt. Dit bedrijf is de grootste economische speler in de streek en zorgt voor een zeer aanzienlijke toegevoegde waarde. Andersom mag men ook verwachten dat een dergelijk zwaargewicht ook een actieve bijdrage levert in een serieuze aanpak van de nadelen die de lokale bevolking van de groeiende mobiliteitsproblemen in onze streek ondervindt Dit reikt veel verder dan Lot en Beersel, maar heeft t ook zeer concreet een weerslag op de leefbaarheid in Halle zelf en Sint-Pieters-Leeuw.Wij zijn er nog altijd van overtuigd dat Colruyt zelf een oplossing via het dienstencomplex aan de Ring 0 in Ruisbroek verkiest. Maar misschien kan Colruyt meer actieve stappen in die richting zetten. Ook kan Colruyt zelf, samen met een aantal andere “zware” mobiliteitsactoren (Interbeton, Galmart, Amacro, …) invloed laten gelden op het hogere politieke niveau om intergemeentelijk overleg op gang te brengen en de zaak eens ruimer te bekijken.” Volgens Romain Bogaerts is de nood daaraan zeer groot en kan de “politiek” niet blijven toezien hoe de streek tussen Zenne en Zoniën verder dichtslibt.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2011
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief