BEERSEL - 5de en 6de jaars Boomhut bezoeken drukkerij en uitgeverij

C21

BEERSEL - 5de en 6de jaars Boomhut bezoeken drukkerij en uitgeverij

Editipajot_bart_devill__boomhut_bezoek_rinfo
Foto © Bart Devillé
 

In het kader van het project KIK (Kranten in de Klas) brachten de 5de en 6de jaars van juf Natasja van Freinetschool De Boomhut van Alsemberg een bezoek aan drukkerij Depessemier en de uitgeverij van het Regionaal Informatieblad Rinfo. Met de fiets reden zij van de school in Alsemberg naar buurgemeente Sint-Genesius-Rode.

Ze maakten niet alleen kennis met heel oude (werkloze) drukkerij machines, maar ook meer moderne en uiteraard de moderne methodes van vandaag om een krant te maken. Ze hingen als het ware aan de lippen van drukker Pierre Depessemier die op een boeiende wijze vertelde hoe het vroeger zijn gang ging en hoe hij zich moest aanpassen aan de werkwijze van deze tijd. Het was opvallend hoe de kinderen interesse hadden in het gegeven. Het was ook duidelijk dat zij goed voorbereid dit bezoek brachten.
Bij de vragen van de kinderen kwam wel duidelijk tot uiting dat hun interesse meer ging naar de werkwijze van vandaag, dan deze van jaren geleden al toonden zij zich verrast hoe vroeger ook alles op tijd in de krant verscheen, met heel wat minder hulpmiddelen dan de dag van vandaag.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2011
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief