BEERSEL - Winterwandeling werd infeite herfst- of zelfs lentewandeling

C21

BEERSEL - Winterwandeling werd infeite herfst- of zelfs lentewandeling

Editiepajot_bart_devill__wandeltocht_domein_huizingen_08012012
Foto © Bart Devillé
 

Onder begeleiding van de natuurgidsen Zuid-Westbrabant organiseerde het provinciedomein Huizingen een winterwandeling, althans bij naam want de temperatuur was van die aard dat er in feite sprake was van een herfst- of zelfs lentewandeling.

Mede hierdoor kwamen zowat een tachtigtal wandelaars opdagen en werden ze in drie groepen verdeeld, zodat de natuurgidsen naar behoren konden hun taak vervullen. Opzet was bijzondere aandacht voor opvallende bomen.
En de aanwezigen konden heel wat opsteken van de begeleidende gids. Wie had er al gehoord van een hopbeuk, van de korstzwam, schorszwam en zwarte knoopzwam? Wie wist dat vroeger de maretak vooral groeide op populieren en appelaars en momenteel ‘profiteert’ van alle loofbomen?
Zo kon worden vastgesteld dat stoere eiken te lijden kregen van de aanleg van de nieuwe kinderspeeltuin en binnen afzienbare tijd zullen afsterven. De wandelaars leerden ook bomen herkennen aan hun schors en niet aan hun bladeren.
Na afloop van de ‘winter’ wandeling werden stappers getrakteerd op een glaasje zelfgemaakte glühwein of chocolademelk, anderen pasten zich aan de weersomstandigheden aan en genoten elders van een lekker glas bier.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jan 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief