Herman Van Rompuy werd ereburger van BEERSEL

C21

Herman Van Rompuy werd ereburger van BEERSEL

Editiepajot_bart_devill__van_rompuy
Foto © Bart Devillé
 

Op de jongste gemeenteraad van Beersel stond de toekenning titel van ereburger aan Europees president Herman Van Rompuy op de dagorde van de openbare vergadering. De CD&V- SP.A-Groen en N-VA meerderheid, Open Beersel en enkele leden van UF stemden voor, Vlaams belang, Open Vld en Patrick Brocca (UF) stemden tegen.

Bij aanvang van de gemeenteraad vroeg raadslid Gilbert Wouters(Open Vld) bij hoogdringendheid dit punt af te voeren als ‘niet relevant’, daar Herman Van Rompuy niet in Beersel woont. Burgemeester Hugo Casaer (CD&V) ging er echter niet op in, zodat het punt toch besproken werd.
Hij wees er op dat de Europese president o.m. nauw betrokken was en is bij het plaatselijke verenigingsleven in Beersel en vaak aanwezig is in de gemeente’ die Europa hoog in het vaandel draagt’.
 
Raadslid Gilbert Houben (Open Beersel) waarschuwde nog om niet om de haverklap de titel van ereburger toe te kennen, daar dit zou kunnen leiden tot een zekere ‘devaluatie’ van het begrip. Het agenda punt werd dan door de voorzitter ter stemming gelegd.
Kreeg Herman Van Rompuy in zijn eigen gemeente Sint-Genesius-Rode niet de zegen en stem van de Franstaligen, in Beersel kreeg hij alvast de stem van de twee op drie aanwezige Franstalige raadsleden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief