Matias Suarez op bezoek bij supporters in BEERSEL

C21

Matias Suarez op bezoek bij supporters in BEERSEL

Editiepajot_beersel_suarez_1_foto_olaf
Foto's © Olaf
 
Editiepajot_beersel_suarez_2_foto_olaf
Foto © Olaf
 
Editiepajot_beersel_suarez_3_foto_olaf
Foto © Olaf
 

“Supportersclub Mauves Forever” mocht in hun clublokaal café De Vooruitgang in de Beerselse deelgemeente Dworp hun ‘peter’ Matias Suarez ontvangen. Deze supportersclub van RSCA Anderlecht telt momenteel rond de 200 leden. Suarez kwam niet alleen naar “De Vooruitgang”, dirigenten van Anderlecht vergezelden hem.

Suarez was vergezeld van Herman Van Holsbeek, Ariël Jacobs, David Steegen, José Garcia en Johan Ceuppens. Ook een afvaardiging van het Beerselse gemeentebestuur was aanwezig.
 
De supportersclub bestaat sinds 1986 en werd gesticht in café “Brouwershuis” in Huizingen. De naam was toen “Supportersclub Brouwershuis”. In 2007 zijn zij noodgedwongen moeten veranderen van lokaal. Zo zijn zij terecht gekomen in hun huidig lokaal: café “De Vooruitgang” – Alsembergsesteenweg 760 te 1653 Dworp. Paul Meerts had de gelegenheid om het café van ouders over te nemen en daardoor vonden wij een nieuw onderkomen.
 
In 2010 besloten zij afstand te doen van hun naam aangezien het café “Brouwershuis” terug werd geopend. Zij schreven toen een wedstrijd uit en de leden mochten een nieuwe naam kiezen. Zo ontstond de naam “Supportersclub Mauves Forever” met het behoud van het stamnummer 23.
 
Zij gaan naar iedere wedstrijd kijken. Zowel thuis als op verplaatsing in België en in het buitenland. De verplaatsingen in België gebeuren met de bus. De verplaatsingen naar het buitenland gebeuren zowel met de bus als met de TGV of het vliegtuig. Alles hangt af van de afstand en ook het aantal leden dat zich ingeschreven heeft.
 
In Beersel zijn ze in contact gekomen met Suarez door Jean-Jacques André. “Ik ben bestuurslid van A.S.A (Anderlecht Supporters Association). Dit is de door RSCA erkende supportersfederatie die alle officiële supportersclubs van R.S.C. Anderlecht overkoepeld. De clubs die aangesloten zijn bij deze federatie hebben dan één speler die “Peter” is van hun supportersclub. Door het feit dat Matias Suarez in Dworp woont hebben wij hem dan als “Peter”. Iedere supportersclub kan ieder jaar een beroep doen op haar “Peter” om een gezellig samenzijn te organiseren. Wij hebben het geluk om samen met hem zijn “Gouden Schoen” te vieren. Dit gebeurt heel zelden in de geschiedenis van een supportersclub”.
 
Matias is een nogal timide jongen maar dat laat niet weg dat hij heel dicht bij de supporters staat.

http://www.rsca.be/go/nl/player/a/103/suarez_matias

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mrt 2012
Felix Merckx
Foto's Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief