Franstaligen van UF redden BEERSELse meerderheid

C21

Franstaligen van UF redden BEERSELse meerderheid

Editiepajot_bart_devill__beersel
 

Voor de definitieve vaststelling van het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Beersel waren heel wat inwoners van de Beerselse deelgemeente Lot komen opdagen op de gemeenteraad van Beersel. Het is vooral Lot dat de meest ingrijpende wijzigingen dreigt te ondergaan.

De voorbije dagen werden door het Wijkcomité en Streekvereniging Zenne en Zoniën hun gezamenlijke standpunten nog eens bekend gemaakt en ook werd aan Beerselse gemeenteraadsleden gevraagd met de definitieve vaststelling even te wachten en de stemming uit te stellen.
Raadslid Klaas Slootmans(Vlaams Belang) was er zich van bewust dat het geen gemakkelijke oefening was en dat door dit structuurplan onvoldoende onderscheid werd gemaakt tussen Brussel en De Rand. Ook vond hij dat de leefbaarheid werd aangetast. Ook gaf hij een overzicht van verklaringen en beloftes van partijen en kandidaten bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen.
Gilbert Wouters(Open Vld) vond dan weer dat veel te weinig de daad bij het woord werd gevoegd en het structuurplan niet ver genoeg in de toekomst keek. Open Beersel met raadslid Gilbert Houben wees op het feit dat er nog veel te weinig werd uitgeklaard, dat er nog een beroep bij de Raad van State gaande is en dat er te veel lasten voor Lot waren weggelegd.
Tussenkomsten waren er nog van Jan Steyaert( fractieleider van sp.a-Groen), die stelde dat het behoud van het landelijk karakter en het intomen van de urbanisatie centraal staan in het gemeentelijk structuurplan. N-VA-er Jos Van Elslande vond er dan weer onvoldoende waarborgen in om het landelijk- en Vlaams karakter van Beersel te bewaren en kondigde aan in eer en geweten te stemmen.
Schepen zonder bevoegdheden Leen d’Hooghe(onafhankelijke) schaarde zich volledig achter de argumenten van het actiecomité en Streekvereniging Zenne en Zoniën. Om het debat af te ronden wees burgemeester Hugo Casaer(CD&V) er op dat hier een document werd voorgelegd dat rekening hield met de ingediende bezwaren.
Hij weerlegde de kritiek dat er wijzigingen zouden komen in de bouwlagen, al de industrie werd uit het centrum van Lot gehaald, het woonuitbreidingsgebied voorzien in het Gewestplan wordt slechts gedeeltelijk ingevuld en er worden geen zachte gebieden vervangen door woonuitbreidingsgebieden.
Tenslotte wees hij er op dat een verwerping of uitstel van het gemeentelijke ruimtelijk structuurplan voor de volgende legislatuur en de toekomst veel vertraging zou veroorzaken in en voor Beersel. CD&V en sp.a-Groen stemden voor, schepen Leen d’Hooghe en raadslid Jos Van Elslande(N-VA) behorende tot de meerderheid, Open VLD, Open Beersel en Vlaams Belang stemden tegen.
Door het feit dat de Franstalige raadsleden van UF zich onthielden en niet tegen stemden, werd het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Beersel, toch definitief vastgesteld.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief