OCMW BEERSEL kent een mantelzorgtoelage toe

C21

OCMW BEERSEL kent een mantelzorgtoelage toe

Editiepajot_bart_devill___berrsel_mantel
Foto © Bart Devillé
 

De gemeente en het OCMW in Beersel willen dat mantelzorgers de erkenning krijgen die ze verdienen. Volgens hen wordt de mantelzorger vergeten en wordt zijn of haar werk niet genoeg erkend., dit terwijl mantelzorg van een ontegensprekelijk belang is voor de vele mensen die nood hebben aan zorg, maar ook voor onze maatschappij.

Volgens OCMW voorzitter Sonia Van Wanseele is het belang van de mantelzorg voor de zorgbehoevende duidelijk, maar daarnaast is het ook als maatschappelijk fenomeen van grote waarde. In een eerste plaats kan het een belangrijke rol innemen wat betreft het vraagstuk van de vergrijzing en anderzijds is er ook een sociale component.
In Beersel wil men dan ook dat de mantelzorgers de erkenning krijgen die ze verdienen. De gemeente en het OCMW hebben gekozen om dit te doen door middel van de mantelzorgtoelage. Dit is een jaarlijkse toelage(op jaarbasis 120 euro) die Beerselse mantelzorgers kunnen krijgen wanneer ze iemand binnen de eigen gemeentegrenzen verzorgen.
Hoe deze mantelzorgtoelage nu kan aangevraagd worden? Het aanvraagformulier is te vinden op de website van het OCMW. Dit is eveneens te verkrijgen bij de dienst thuiszorg. Hoe de aanvraag doen? Per post, af geven aan het onthaal van het OCMW(Guido Gezellelaan Huizingen) of per mail via info@ocmwbeersel.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief