BEERSELse geuzebrouwerijen behalen internationale prijzen

C21

BEERSELse geuzebrouwerijen behalen internationale prijzen

Editiepajot_beersel_collagefoto_geuze
Gert Christiaens (Oud Beersel) en Armand Debelder (3 Fonteinen). Collage EP
 

3 Fonteinen staat met 3 bieren op de de Ratebeer-lijst. Oud Beersel sleept 4 medailles weg op internationale biercompetities: Oud Beersel sleept in minder dan een maand 5 medailles in de wacht op internationale biercompetities Op de 20ste editie van de Australian International Beer Awards gingen zij lopen met vier eremetalen.

In de categorie ‘Abbey & Triple Packaged’ werd de Bersalis Tripel bekroond met een zilveren medaille. Bersalis Kadet en de Oude Geuze en Oude Kriek van Oud Beersel vielen eveneens in de prijzen door brons te behalen. De Beerselse brouwerij, die geleid wordt door Gert Christiaens, heeft dit jaar al een mooi palmares bijeengesprokkeld want eerder deze maand behaalde de Oud Beersel Oude Kriek op de World Beer Cup 2012 het zilver in de categorie ‘Belgian-Style Sour Ale’.
De Australian International Beer Awards (AIBA) is het belangrijkste bierevenement in de regio Asia Pacific. De laureaten in de verschillende categorieën werden bekendgemaakt tijdens een gala in het Melbourne Convention & Exhibition Centre in Australië. Sedert de eerste editie in 1993, groeide de AIBA uit tot één van de belangrijkste bierconcours wereldwijd. Het wordt jaarlijks georganiseerd door de Royal Agricultural Society of Victoria in samenwerking met de University of Ballarat. Dit jaar beoordeelde een panel van 57 specialisten 1344 bieren uit 41 landen.
Het is niet de eerste maal dat Oud Beersel in de prijzen valt op internationale bierfora. In 2007 werd de Oude Geuze van Oud Beersel door het magazine ‘Beers of the World’ uitgeroepen tot ‘The World’s Best Gueuze’. Een jaar later rijfde de Beerselse brouwerij met zijn Oude Geuze het zilver binnen op de World Beer Cup 2008 alsook een Ratebeer 2008 Gold Medal voor de Oude Kriek. In 2009 riep Beers of the World de Oude Kriek van Oud Beersel uit tot ‘The World’s Best Kriek’ en de Oude Geuze tot ‘The World’s Best Gueuze’. Bersalis kreeg in datzelfde jaar van het gerenommeerde vakblad de vermelding ‘sterk aanbevolen’ in de categorie ‘The World’s Best Abbey Ale. Vorig jaar werd de Oude Kriek Oud Beersel verkozen tot ‘Best Belgian Ale’ op de Australian International Beer Awards 2011.
3 FONTEINEN
Ook een andere Beerselse geuzebrouwer, Armand Debelder van de 3 fonteinen viel in de prijzen. Framboos van 3 Fonteinen staat sinds enkele dagen op de 3de plaats van de Ratebeer-lijst van de beste bieren ter wereld. Westvleteren 12 staat op 1en Three Floyds Bourbon Barrel Aged Dark Lord Russian Imperial Stout staat op 2.
In totaal staan in de top-50 (http://www.ratebeer.com/beer/top-50 ) maar liefst 3 bieren van Armand De Belder. RateBeer.com is één van de belangrijkste websites in de internationale bierwereld. Op deze website geven bierliefhebbers van over de hele wereld hun mening en quotering over bieren, bierrestaurants, cafés en brouwerijen. Ratebeer registreerde inmiddels bijna 4 miljoen kwaliteitsbeschrijvingen van meer dan 140.000 bieren van ruim 12.000 brouwerijen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2012
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief