BEERSEL - Ondergelopen straten in Dworp

C21

BEERSEL - Ondergelopen straten in Dworp

Editiepajot_beersel_overstroming_1_foto_olaf
Foto's Olaf
 
Editiepajot_beersel_overstroming_2_foto_olaf
Foto's © Olaf
 
Editiepajot_beersel_overstroming_3_foto_olaf
Foto's © Olaf
 
Editiepajot_beersel_overstroming_4_foto_olaf
Foto's © Olaf
 
Editiepajot_beersel_overstroming_5_foto_olaf
Foto's © Olaf
 
Editiepajot_beersel_overstroming_6_foto_olaf
Foto's © Olaf
 

Zondagavond omstreeks 18.uur brak boven Dworp en omstreken een hevig onweer los. In een mum van tijd stond de Zevenbronnenstraat in Dworp helemaal blank. De straat werd herschapen tot een beek met grote stroming.

“Nog nooit gezien” aldus oudere bewoners van de Destelheidestraat, Zevenbronnenstraat en de Kerkstraat. Verschillende woningen stonden onder water. Het was wachten op de brandweer. Die stond machteloos en kon enkel voor wat zandzakjes zorgen. Het ergste kwaad was dan al geschied.
“De schuld moet gezocht worden bij de vijvers van Zevenbronnen” aldus een misnoegd slachtoffer. “Zonder rekening te houden met anderen, sluit men gewoon die vijvers af met alle gevolgen van dien”.

In Sint-Pieters-Leeuw stonden ook straten onder water. Ook in Drogenbos, Linkebeek en Sint-Genesius-Rode was er wateroverlast

UPDATE
Van Vic Van Cutsem kregen we de volgende aanvulling over de zware regenval
Ik las net uw bijdrage over de overstromingen in Dworp. Ik woon zelf vlabij (Kesterbeekbos - Buizingen) en heb mijn eigen weerstation. Misschien een interessante aanvulling: in een 70-tal minuten viel hier bij ons 28.6 liter/m².

Dat is niet meer dan een aanwijzing, want neerslaghoeveelheden tijdens buien kunnen op korte afstand enorm verschillen. Dat is een behoorlijke plens regen, maar echt uitzonderlijk is dit niet. Toch mag er dan niets misgaan met de afwatering, of er komen zware problemen, zoals nu in Dworp.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 mei 2012
Olaf Feldberg
Olaf Feldberg
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief