Prijzen quiz pilootproject Smartschool-Sint-Victor ALSEMBERG werden uitgereikt

C21

Prijzen quiz pilootproject Smartschool-Sint-Victor ALSEMBERG werden uitgereikt

Editiepajot_bart_devill__project_bib
Foto © Bart Devillé
 

Met ‘de Bib op School’ wil men een duurzaam partnership tussen bibliotheken en secundaire scholen opbouwen. Het pilootproject, met de financiële steun van de provincie Vlaams Brabant is sinds het najaar 2011 opgestart in Beersel en Leuven. Vanaf het schooljaar 2012-2013 wordt de ‘Bib op School’ uitgerold in heel Vlaanderen.

Christine Descamps van de Bib Beersel: “ Het is een feit. Je krijgt de jongeren moeilijk aan het lezen en zeker een boek gaan halen in de bibliotheek. Daarom komt de bib naar de jongeren. “Schepen van cultuur Eddy Deknopper: “ Het komt er op neer de correcte info op de juiste plaats te vinden. “
Ook is de schepen fier dat naast Leuven, aan de Beerselse bib werd gedacht voor het pilootproject. Bibnet ontwikkelde een zoekmodule die geïntegreerd wordt in de elektronische leeromgeving(Smartschool) van de school. Via deze module krijgen de leerlingen en leerkrachten online toegang tot de catalogus van de bibliotheek.
Op 16 december 2011 werd het project uitgebreid voorgesteld aan het leerkrachtenteam dat enthousiast reageerde. Ze konden uitgebreid kennis maken met de digitale informatie die momenteel via de catalogus, het provinciaal bibliotheekpotaal, wordt aangeboden. Ook werd er uitgebreid stilgestaan bij de zoekmogelijkheden van Mediargus. Om leerlingen te motiveren om gebruik te maken van dit aanbod werd er een online quiz georganiseerd met een aanlokkelijke prijs per graad: een smartphone voor de eerste graad, een tablet voor de tweede en derde graad. Niet minder dan 60 leerlingen namen deel.
Mochten met een mooie prijs naar huis: Voor de eerste graad Jett Demol, tweede graad Remy De La Kethulle en voor de derde Kaat Veys. De andere deelnemers mochten ook een USB stick in ontvangst nemen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 jun 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 14 mei 2024
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief