BEERSEL / LENNIK - Verblijfstoeristen krijgen voordelen met Vlaams-Brabantse Ontdekkingstickets

C21

BEERSEL / LENNIK - Verblijfstoeristen krijgen voordelen met Vlaams-Brabantse Ontdekkingstickets

Monique_swinnen_2011_p200
Monique Swinnen (Ingezonden foto)

Toerisme Vlaams-Brabant ontwikkelde 'Ontdekkingstickets' voor toeristen die in Vlaams-Brabantse logies verblijven. Hiermee krijgen ze een voordeeltarief bij het bezoek aan attracties. Voor het Pajottenland betreft dat het kasteel van Gaasbeek en het provinciaal domein van Huizingen.

Het aantal overnachtingen in Vlaams-Brabant blijft stijgen. Met een groei van 6,3% in 2011 ligt deze zelfs sterk boven het Vlaamse gemiddelde. Eén van de redenen is zeker de gastvrijheid van de Vlaams-Brabantse logiesuitbaters. Die wordt door 93,6% van de bezoekers als zeer goed tot uitstekend ervaren. En ook dat is een absolute Vlaamse uitschieter.
Om deze gastvrijheid verder te onderbouwen lanceert Toerisme Vlaams-Brabant de formule 'Ontdekkingstickets'.
'Met dit initiatief maken we de verbinding tussen onze logies en onze attracties. Gastheren en gastvrouwen kunnen hun klanten een boekje met tickets cadeau doen. Die wijzen de weg naar onze belangrijkste attracties én bevatten telkens een uniek voordeel: van een korting op de toegangsprijs tot een gratis streekbiertje. En het gaat daarbij niet alleen om topattracties. Ook kleinschalige initiatieven komen aan bod. Zij zijn het ontdekken meer dan waard, maar lijden nogal eens aan het 'onbekend is onbemind'-syndroom. Daar willen we als provincie met dit initiatief ook aan verhelpen', zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.
Vanaf midden juni hebben alle Vlaams-Brabantse logiesuitbaters de Ontdekkingstickets in huis.
In vier talen leiden zij verblijfstoeristen naar het Kasteel van Gaasbeek, de Nationale Plantentuin en het Kasteel van Horst. Maar ook naar de stedelijke musea van Diest, Aarschot en Tienen of naar de Volksterrenwacht MIRA te Grimbergen en de provinciale domeinen te Huizingen, Kessel-Lo, Diest en Zoutleeuw.
'De formule van Ontdekkingstickets is misschien niet echt nieuw in de toeristische sector. In grote wereldsteden kan je dergelijk aanbod doorgaans in alle grote hotels vinden. Voor onze provincie, met vooral aandacht voor kleinschaligheid en duurzaamheid, bevestigt het echter nog eens ons uitgangspunt: slim samenwerken met alle partners is de sleutel tot succes. We zullen dit initiatief evalueren op het einde van dit jaar en dan beslissen om de distributie er eventueel van uit te breiden naar andere kanalen', besluit gedeputeerde Monique Swinnen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 20 mei 2024
Hugo Devillé | 14 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief