FDF overschaduwt Vlaamse feestdag in Dworp (BEERSEL)

C21

FDF overschaduwt Vlaamse feestdag in Dworp (BEERSEL)

Pamflet_fgdf
Repro EP

Militanten van het FDF deelden vandaag  exclusief Franstalige pamfletten uit in Dworp. Dat ze dit uitgerekend op 11-juli doen is volgens Vlaams Belang Beersel de provocatie ten top. Gezien het duidelijk om opruiing gaat werd de politie onmiddellijk verwittigd.

Klaas Slootmans: “Bij waarneming op de Krabbosstraat heb ik de FDF-militanten aangesproken en gesteld dat dit een regelrechte provocatie betrof en dat ze ingaan tegen het ontmoedigingsbeleid van het Vlaams beleidsplan van de gemeente. Ik heb dan ook onmiddellijk de lokale politie verwittigd, gezien het hier om opruiing gaat."
In hun propaganda vragen ze bijkomende rechten in Beersel en de rest van de Rand. Concreet eisen de FDF-ers Franstalige culturele centra, middelen om eigen verengingen op te richten, eigen sportaccommodatie. Daarenboven willen ze als Franstalige gemeenschap in de Vlaamse Rand aangesloten worden bij de net opgerichte ‘Fédération Wallonie-Bruxelles’. De lijst is lang, de ontsteltenis groot. 
Het Vlaams Belang zal dit voorleggen aan de gemeentelijke Vlaamse cel en vraagt het gemeentebestuur op te treden ten aanzien van het FDF.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jul 2012
Felix Merckx
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief