VARIA - Brasserie Zytho verzoent de keuken met bier

C21

VARIA - Brasserie Zytho verzoent de keuken met bier

Editiepajot_varia__streekgerechten_en_bieren_zytho_02_foto_roger_mortelmans
Ben Vinke, Kevin Strubbe en Tom Van De plas. - Foto's © Roger Mortelmans
 
Editiepajot_varia__streekgerechten_en_bieren_zytho_01_foto_roger_mortelmans
Zicht op het interieur van de klasse brasserie Zytho. - Foto © Roger Mortelmans
 

In opdracht van Tom Van De Plas CEO van realisator A+ Projects, ontwikkelde horeca- en etiquettespecialist Kevin Strubbe, een concept dat volledig draait rond “beer & food pairing”. De initiatiefnemers spelen in op een duidelijke revival van bier als compagnon van het betere culinaire werk. Bier moet volgens hen de aandacht krijgen die het verdient. Op de menukaart van brasserie Zytho vindt de bezoeker bij alle gerechten, van snacks naar voorgerechten over salades, pasta’s, vis- en vleeshoofdgerechten tot nagerechten de correcte biersuggestie. Deze biersuggestie is omstandig gemotiveerd, waarbij het samengaan van ingrediënten en bereidingswijzen worden gekoppeld aan het karakter van het desbetreffend bier.

Teneinde een perfect resultaat te bereiken liet Kevin Strubbe en zijn team zich adviseren door biersommelier Ben Vinken. Deze bierspecialist verzorgde een training van het volledige keuken- en zaalteam van de brasserie, waarbij veel aandacht werd besteed aan de kennis van bieren, maar ook aan het verzorgd en volledig correct schenken van elk bier.
Brasserie Zytho trekt de kaart van de bierkeuze stevig door. Zo werd afscheid genomen van de traditionele wijnkaart en wordt de keuze inzake wijn beperkt tot kwaliteitsvolle en heel lekkere huiswijn in wit, rosé en rood. Dit is wel gedurfd want wijn vormt doorgaans in de horeca een niet onbelangrijke bron van inkomsten.
De aandacht voor de echte bierkeuken is booming maar anderzijds toch niet zo evident voor een restaurateur. De eerste stappen in de richting van het combineren van gastronomie en bier dateren van meer dan een kwart eeuw terug, na onder meer Het Hommelhof in Watou, De Heeren van Liedekercke in Denderleeuw en Den Dijver in Brugge en Drie Fonteinen in Beersel die al jaren foodpairt op basis van de beste Lambikbieren, wil Brasserie Zytho ook een plaats vinden aan het bier- en foodfirmament.
Wat de keuken zelf betreft schenkt chef Mathieu Van Laeken grote aandacht aan streekproducten.
Brasserie Zytho, gelegen in Kontich, Koningin Astridlaan 37, heeft een zeer aangenaam interieur en een prachtig terras.
De brasserie maakt deel uit van Residentie Melrose.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jul 2012
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief