Kris Baert op 11 juli viering in BEERSEL

C21

Kris Baert op 11 juli viering in BEERSEL

Editiepajot_beersel_vlaamse_feestdag_1_foto_olaf
Foto's © Olaf
 
Editiepajot_beersel_vlaamse_feestdag_2_foto_olaf
Foto's ○ Olaf
 

Kris Baert en Ander schoon volk en de Beerselse koren luisterden de 11-juli viering op in Beersel. In haar toespraak vroeg Liberte Walsschot, voorzitter van Cultuurraad Beersel aan de toekomstige bestuursleden het Vlaams karakter van Beersel te verdedigen.

In haar toespraak noemde zij de “coördinatienota Vlaams beleid” een van de meest opmerkelijke prestaties van het huidig gemeentebestuur. Aan de toekomstige gemeenteraadsleden vroeg zij te waken dat die nota onverminderd wordt toegepast. “Laat U niet ontgoochelen door tegenwerkingen, trek U op aan de positieve resulktaten”, gaf Liberte Walschot als goede raad mee. Ook schepen voor Vlaams Beleid Eddy Deknopper had het in zijn toespraak over deze nota. “Beerse is er in geslaagd
zich sterker te profileren als Vlaamse gemeente en is tegelijk gastvrij en hartelijk gebleven voor alle inwoners en nieuwkomers”, aldus schepen Deknopper.
Net zoals de gemeenteraad worden ook de adviesraden herkozen. Aan de toekomstige bestuursleden vroeg Liberte Walschot het Vlaams karakter van Beersel verder te verdedigen. Zij herhaalde ook haar oproep van verleden jaar naar de verenigingen toe: blijf U op alle manieren profileren als Vlaamse vereniging, ongeacht uw achtergrond of overtuiging. Zij herhaalde de oproep ook naar alle andere adviesraden van Beersel.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jul 2012
Felix Merckx
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief