HUIZINGEN kan niet meer zonder Feesten ten Blote

C21

HUIZINGEN kan niet meer zonder Feesten ten Blote

Editiepajot_beersel_ten_blote_1_foto_omaf
Foto's © Olaf
 
Editiepajot_beersel_ten_blote_2_foto_omaf
Foto's © Olaf
 
Editiepajot_beersel_ten_blote_3_foto_omaf
Foto's © Olaf
 

Huizingen en de Feesten ten Blote, oorspronkelijk onder het impuls van … Wauters en vandaag onder de vleugels van Dirk Sterck, kunnen al lang niet meer gescheiden worden. Immers, door de feesten kwam Huizingen toch jaarlijks minstens een maal in de belangstelling. En het ziet er niet naar uit dat dit vlug zal veranderen.

Naar de jaarlijkse recordpogingen werd telkens gegist en lokten telkens ettelijke belangstellenden. Welke wereldrecordpoging het meeste tot de verbeelding sprak valt moeilijk te zeggen: toogzitten, dakzitten, werken met chocolade, achteruitrijden met een kever, schaarlift zitten, duiktankzitten, darts, enz… Aan alles of bijna alles werd gedacht. Maar op deze formule kwam er sleet.
Vorig jaar al werd de keuze gemaakt om de ‘legendarische’ recordpogingen van vroeger te vervangen door wat anders, ook al omdat het zo goed als onmogelijk was, door allerhande redenen, om nog in het Guiness Book of Records vermeld te worden.
De recordpogingen werden vervangen door enerzijds tacx-wedstrijden en anderzijds een levend tafelvoetbaltornooi. En met succes, de publieke belangstelling bleef of blijft niet alleen even groot, de organisatoren hebben ook meer ruimte en tijd voor het verzorgen van de ambiance.
Voor wie het nog niet zou kennen, een tacx-wedstrijd is een soort wielerwedstrijd op rollen, waarbij de deelnemers deze keer de laatste dertig kilometer van de vroegere Ronde van Vlaanderen afleggen. Ze kunnen hun huzarenstuk ook volgen op groot scherm.
Het levend tafelvoetbaltornooi is ergens gebaseerd op de vroegere ‘kicker’ in de cafés. Dit tornooi wordt gespeeld door ploegen bestaande uit zes personen en over de drie dagen.
Uiteraard werd/wordt er ook dit jaar gedacht aan een goed gevoeld animatieprogramma. Optredens van Paul Severs met Christophe en Liesje, Luc Steeno, plaatselijke ‘vedetten’, een namiddag voor senioren en kinderanimatie, iedereen kwam/ komt hier aan zijn trekken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jul 2012
Hugo Devillé
Foto Olaf
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 29 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief