BEERSEL - Inwoners Reiberg willen elkaar beter leren kennen

C21

BEERSEL - Inwoners Reiberg willen elkaar beter leren kennen

Editiepajot_beersel_buurtfeest
Ingezonden foto
 

Een zestal jaren geleden kwamen in de Reiberg vier bouwgronden te koop. De koeien op de weide maakten plaats voor nieuwe gezinnen. Die nieuwe inwoners wilden de andere mensen van de straat beter leren kennen. Omdat de gemeente, via de dienst cultuur, dergelijke initiatieven ondersteund werd er beslist om een buurtfeest te organiseren.

Een eerste brief om te polsen naar de interesse bracht onmiddellijk de gehoopte verwachtingen. In de Reiberg staan 26 huizen, en maar liefst 48 mensen schreven in voor het feest. Een aperitief van sangria , een barbecue en een ijsje als dessert stond op het menu.
Als animatie was een springkasteel voorzien, kindergrime voor de allerkleinsten, en de jeugdafdeling van toneelgezelschap Weredi uit Lot zorgde voor een ludiek optreden van Paul Severs en zijn danseressen. 
 
Ondertussen werd onderling kennis gemaakt en werden nieuwe plannen gesmeed. De Reiberg is gelegen achter de locatie van de jaarlijkse feesten "Hof ten Blote " en de meeste inwoners zijn dus vertrouwd met feestelijkheden. De zon was de ganse dag van de partij. 
De datum van het tweede buurtfeest staat al vast: 3 augustus 2013.
Dat de Reiberg gezonde grond heeft is ook bewezen; er wonen in die kleine straat twee negentigjarigen. De jeugd heeft daar dus een lange toekomst. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 aug 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief