Atletiekpiste provinciedomein HUIZINGEN wordt verbeterd

C21

Atletiekpiste provinciedomein HUIZINGEN wordt verbeterd

Editiepajot_bart_devill__eerste_steen_tribune_piste
Foto © Bart Devillé
 

De provincie Vlaams-Brabant pakt de atletiekpiste van het provinciedomein in Huizingen aan. Op de staantribune worden klinkers gelegd zodat de huidige ondergrond in dolomiet geen schade meer kan berokkenen aan de piste.

De ondergrond van de staantribune aan de atletiekpiste is inderdaad van dolomiet. Dat heeft veel nadelen. Zo vriest de dolomiet in de winter stuk waardoor constant herstellingen nodig zijn. Door veelvuldig gebruik komen er ook steentjes los uit de dolomiet, die de tartan-toplaag van de piste beschadigen.
Gedeputeerde Walter Zelderloo: “Als je weet dat één maal reinigen van de piste telkens 7.000 euro moet kosten, verwachten wij door het minder onderhoud, dank zij het leggen van de klinkers, toch uiteindelijk een kostenbesparing.
Omdat de hoofdgebruiker van de piste, O.E.H, op 15 augustus het Kampioenschap van Vlaanderen voor Cadetten en Scholieren organiseert, beginnen de werken aan de piste pas begin september. Er wordt gerekend op 15 werkdagen en de kostprijs bedraagt 38.000 euro.
De piste in huidige vorm werd aangelegd jaren 95/96 met de renovatie van de recreatiezone. En of ze gewaardeerd wordt?!... Enkele maanden geleden kwamen hier ook de estafetters van 4 X 400 m met de Borlées trainen en zij waren vol lof over de kwaliteit van de piste.
OEH maakt er ook maximaal gebruik van. Op jaar basis komt hier toch 25.000 man oefenen, zonder rekening te houden met de georganiseerde meetings en wedstrijden. Of een goede investering van de provincie.....
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 aug 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief