Kunstgrasveld in LOT blijkt te klein

C21

Kunstgrasveld in LOT blijkt te klein

Editiepajot_bart_devill__kunstvoetbalveld_lot
foto Bart Devillé
 

Het kunstgrasveld in Lot(prijskaartje 680.000 euro) ligt er uitnodigend bij. Toch ontstond enige commotie toen bleek bij de aanleg dat dit speelveld te klein was volgens de geldende normen van de voetbalbond. Zou het moeten worden heraangelegd of kon er toch worden op gespeeld…..

Het kunstgrasveld te Lot is 100m X 54m groot. De opgelegde afmetingen in provinciale afdelingen en hogere afdelingen dames bedragen: lengte: min. 100m, max. 110m en breedte min. 55m en max. 75m.
Wel zijn er uitzonderingen: Voor provinciale dames en vrouwelijke jeugd U16 en U20, voor U12 tot U15, evenals voor reserven van seniores van een bepaalde leeftijd(veteranen) mogen terreinen gebruikt worden van min. 90 m X 45m, U16-U17, ingeschreven in een gewestelijk kampioenschap, mogen eveneens een dergelijk terrein gebruiken.
Een geluk voor het kunstgrasveld in Lot, door de voetbalbond worden er toleranties voorzien. Zo wordt er een tolerantie toegestaan van: 1 meter voor de afmetingen van de zij- en doellijnen, 25 cm voor de lijnen die het doelgebied en het strafschopgebied afbakenen en 5 centimeter voor de afmetingen van de doelen. Geen afwijking wordt toegestaan voor de hoeken, die rechte hoeken moeten blijven.
Schepen van Sport Eddy Deknopper(CD&V): “Het kunstgrasveld kwam gewoon in vervanging van het vroegere tweede veld, waar officiële wedstrijden werden op gespeeld. Wij hebben dan ook geen extra metingen uitgevoerd bij het opmaken van de plannen van het nieuwe veld. Het veld werd zopas door de voetbalbond gekeurd en goed bevonden. Dus is er voor ons geen probleem! “
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 aug 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief