BEERSEL - Bramen en ander onkruid overwoekeren tuin Alida

C21

BEERSEL - Bramen en ander onkruid overwoekeren tuin Alida

Editiepajot_bart_devill__alida_lot
foto Bart Devillé
 

Alida Derauw woont al meer dan 50 jaar op de Laarheidestraat in de Beerselse deelgemeente Lot, een eindje van de rijbaan midden in het groen. Maar hier begint het nu, de meeste mensen onderhouden hier hun tuin en zorgen zo mee voor een groene oase van rust. Maar zo zijn ze niet allemaal…..

Alida spendeert de meeste tijd in haar tuin en de verzorging van haar bloemen die ze koestert. Maar al 23 jaar lang voert zij hier een eenzame strijd door de bramen en ander onkruid dat haar haag en andere planten overwoekert.
Alida is de wanhoop nabij: “Dit huis staat al 23 jaar onbewoond leeg. Naar tuin en omgeving wordt niet omgezien, met alle gevolgen van dien. De bramen overwoekeren mijn haag en komen zo in de tuin. Het zaad van distels, netels en ander onkruid, probeer ik met plastiek tegen te houden, maar zonder veel resultaat”.
Alida gaat af en toe ook met de snoeitang aan de slag en dit heeft haar al veel schrammen opgeleverd, maar zij vindt (met reden) dat het zo niet verder kan….
“Wij gingen al aankloppen bij de wijkagent en toen heeft de eigenaar zowat een meter langs de afsluiting onkruidvrij gemaakt. Maar nu kan men de eigenaar(s) blijkbaar niet meer contacteren. Dit moet toch mogelijk zijn, daar hij of zij de gemeentelijke belasting op leegstand betaalt!? “
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 aug 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief