BEERSEL - Taverne De Smidse opende terug de deuren

C21

BEERSEL - Taverne De Smidse opende terug de deuren

Editiepajot_beersel_smidse_foto_deville
Foto Bart Devillé
 

De vroegere Smidse met het aanpalend oud ijzermagazijn van de papiermolen Herisem in Alsemberg werd ingericht als een taverne-restaurant. Door de werken aan de Alsembergsesteenweg kwam echter niemand meer opdagen en werden de deuren noodgedwongen gesloten. Nu twee jaar later kan men terug een hapje eten of een drankje gebruiken in een oud 19de eeuws gebouwencomplex.

Sophie Crudo heeft het momenteel voor het zeggen in De Smidse: “Ik kende de site hier al omdat ik hier al meerdere keren op kamp kwam. Ik was al 7 jaar aan de slag bij mijn ouders die in Buizingen Il Salentino uitbaatten. Zij dachten echter aan verhuizen en stoppen en ik wilde wat anders doen“.
Eerst dacht Sophie aan een ijssalon, maar omdat zij hier weinig moest investeren koos zij voor De Smidse “En dit boven de verwachtingen, uiteraard ook door het mooie weer. Zowel wandelaars als bezoekers aan het papiermolen museum hebben de weg terug gevonden naar De Smidse. “
Iedereen is hier welkom, zowel voor een boterham met platte kaas als gezinnen met kinderen, zowel voor een snackje als uitgebreid eten. Het vlees, behalve de kip, is afkomstig van de naburige boerderij. Ook het ijs wordt zelf gemaakt. En wat voor Sophie ook belangrijk is: “Het is hier een site om verliefd op te worden. “
In De Smidse kan men ook terecht voor recepties of andere feestaangelegenheden, familiefeesten, vergaderingen en gezellig samenzijn. Maandag en zondag is De Smidse open van 11u30 tot 18u30 evenals woensdag en donderdag. Op vrijdag en zaterdag van 11u30 tot 21u30 en op dinsdag blijft de deur dicht.
Taverne De Smidse is gevestigd in de Fabriekstraat 23 te 1652 Alsemberg. Meer info: desmidse@hotmail.be  en 0476/04.10.43.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 aug 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief