Provinciedomein HUIZINGEN eert August De Boeck met bloemenperk

C21

Provinciedomein HUIZINGEN eert August De Boeck met bloemenperk

Editiepajot_bart_devill__bloemenperk
Foto © Bart Devillé
 

In het provinciedomein van Huizingen werd een bloemenperk ter ere van componist August De Boeck, 75 jaar na zijn overlijden, symbolisch ingehuldigd. Dit gebeurde in de nabijheid van de hoofdingang, later krijgt het bloemenperk wellicht een vaste plaats in de heraangelegde rotstuin.

Dahlia’s waren de lievelingsbloemen van de Merchtemse componist en levensgenieter August De Boeck. Deze Merchtemmenaar die 75 jaar geleden overleed is o.m. de componist van ‘Rhapsodie Dahoméenne’, de meest gespeelde orkestcompositie. Zijn werk omvat heel wat stukken die de vergelijking kunnen doorstaan met beroemde buitenlandse componisten.
Gedeputeerde Walter Zelderloo: “Om deze Vlaams Brabander te eren, leggen we in het Provinciedomein van Huizingen een bloemenpark aan met de dahlia Gloria Flori. Een bloem, speciaal gekweekt door veredelaar Henri Blanchin, nadien verder ontwikkeld in de serre van Jan Buis, ter gelegenheid van het August De Boeck-jaar. De bloem, in de kleuren van Merchtem, werd genoemd naar een muziekcantate die De Boeck geschreven heeft voor kinderen. “
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 sep 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 13 mei 2024
Hugo Devillé | 13 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024

archief