Woonpunt Zennevallei heeft nog grootse plannen voor BEERSEL

C21

Woonpunt Zennevallei heeft nog grootse plannen voor BEERSEL

Editiepajot_beersel_woonpunt_1__foto_merckx
'Aan de dreef'. (Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_beersel_woonpunt_2_foto_merckx
Oude gendarmerie. (Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_beersel_woonpunt_3_foto_merckx
Het Trappenhuis (Foto's © Felix Merckx
 
Editiepajot_beersel_woonpunt_4_foto_merckx
Borrendelle. (Foto's © Felix Merckx)
 

Woonpunt Zennevallei heeft zijn toekomstplannen voorgesteld voor wat de sociale woningen betreft in Beersel. In totaal zijn er nog 11 projecten of wel begonnen of wel wachten ze nog op plannen en goedkeuringen. Van de gelegenheid werd ook gebruikt om twee realisaties te tonen die recentelijk volledig afgewerkt werden.

Deze twee laatste zijn het Trappenhuis in de Pastoriestraat in Lot en ‘Aan de dreef’ op der Steenweg op Ukkel in Beersel. In het Trappenhuis gaat het om 4 appartementen van 1 kamer en 1 appartement met 2 kamers. Deze zijn verhuurd sinds juni van dit jaar. ‘Aan de Dreef’ gaat het om 4 appartementen van 2 kamers en 2 woningen met 2 kamers. Deze zijn verhuurd sinds november 2011.
Nog 11 andere geplande projecten in Beersel zijn nog goed voor 222 sociale woonentiteiten
Beersel
-Bloemenhof ( uitbreiding) met 4 sociale kavels nog te koop
Alsemberg
-De Zwaan - Restauratie tot drie sociale huurwoningen
-Borrendelle: 44 woonentiteiten in samenwerking met Vlabinvest. Hier zijn de werken volop bezig en men hoopt met de verhuring ervan te kunnen beginnen in mei 2014.
-Oude Nijvelsebaan: 12 Vlabinvest en bescheiden koopwoningen
-Winderickx: 26 woonentiteiten in samenwerking met Vlabinvest

Dworp
-Alsembergsesteenweg: 4 sociale appartementen
-Lotsesteenweg: 4 sociale koopwoningen
-Vroenenbosstraat: 15 Vlabinvest koopwoningen

Lot
-ADL – Bliikveld: 19 appartementen met zorgcentrale
-Blokbos, Zittert: 26 vlabinvest koopwoningen en 26 sociaal huur
-Kantoor, Artic: 14 vlabinvest huurappartementen
-Rijkswachtkazerne: 5 vlabinvest koopappartementen
-Wolfabriek: 58 huur en koopwoningen samen met Vlabinvest.
Vlabinvest is een financieel fonds van de Vlaamse overheid dat betaalbaar wonen in eigen streek moet promoten in de Brusselse Rand
In deze lijst staan een aantal projecten die ook een bijdrage leveren aan de opwaardering van het historisch patrimonium. De Zwaan, de Artickantoren en de rijkswachtkazerne zijn belangrijke historische panden die allen een bijzondere rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de gemeente Beersel en haar deelgemeenten . Woonpunt Zennevallei zal al deze panden renoveren met het grootste respect voor hun historisch karakter en zo een bijdrage leveren aan de opwaardering van onze dorpskernen.
TEVREDENHEID
Woonpunt Zennevallei heeft zijn bewoners bevraagd over de tevredenheid van zijn huurders.
Oscar Decoster voorzitter van Woonpunt Zennevallei is zeer fier op de resultaten die de huisvestingsmaatschappij haalt bij het tevredenheidsonderzoek dat de laatste weken bij meer dan honderd huurders uit de gemeente Beersel werd uitgevoerd.
Gemiddeld 82 % van de huurders zijn matig tot zeer tevreden over de werking van Woonpunt Zennevallei. De tevredenheid over het personeel loopt zelfs op tot 97 %. Ook de bereikbaarheid en kwaliteit van de communicatie scoren goed. De technische dienst verlening scoort gemiddeld het laagst maar haalt toch nog 65 %.
Aan de raad van bestuur wordt nu voorgesteld om een aantal punten rond de woningkwaliteit dringend op het programma te zetten. Zo zal een programma worden opgestart om bij prioriteit de ramen in de appartementsgebouwen aan de Grote Kapel te renoveren. Ook zal aan de gemeente Beersel worden gevraagd om de werken aan het rioleringsstelsel in dezelfde wijk die door het overlijden van het hoofd van de technische dienst blijkbaar vertraging opliepen toch nog voor de winter af te ronden. Inmiddels heeft Burgemeester Casaer al toegezegd dit hoog op de prioriteiten agenda te plaatsen. Deze werken zíjn immers in het budget van dit jaar geprogrammeerd.
Woonpunt Zennevallei zal in de toekomst maandelijks dergelijke tevredenheidsonderzoeken in één van haar wijken blijven doorvoeren. Zo zal de huisvestingsmaatschappij beschikken over een uniek instrument waarbij constant de kwaliteit van de werking kan worden opgevolgd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief