HALLE / PEPINGEN / BEERSEL / SINT-GENESIUS-RODE - Karel Gutschoven nam afscheid van Woonpunt Zennevallei

C21

HALLE / PEPINGEN / BEERSEL / SINT-GENESIUS-RODE - Karel Gutschoven nam afscheid van Woonpunt Zennevallei

Editiepajot_halle_woonpunt_foto_merckx
Karel Gutschoven tussen voorzityter Decoster en zijn opvolger Bart Vranken. (Foto © Felix Merckx)
 

Karel Gutschoven, Directeur Woonpunt Zennevallei Halle is met pensioen, en dat is zeker niet onopgemerkt voorbij gegaan. Samen met zijn familie, collega’s en heel wat vrienden nam hij in zaal De Kring in Lembeek afscheid van Woonpunt Zennevallei. Voorzitter Oscar Decoster sprak het afscheidswoord uit.

Van jongsaf aan kwam het sociale boven bij Karel. Hij begon met studies van ingenieur, maar het was niet zijn richting. Het sociale in hem kwam sterk naar boven, zodat hij het tweede jaar univ begon met sociale wetenschappen. Voor hij bij Woonpunt Zennevallei aan de slag ging was Karel Gutschoven werkzaam bij het Vlaamse ministerie, waar hij verschillende functies bekleedde in het welzijns- en gezondheidsbeleid.
Voorzitter Decoster: “Hij combineerde wel alle mogelijke taken en studies uit de sociale sector. Hij deed studies over gezinsssociologie en welzijnszorg. Bij het ministerie van sociale zaken kwam hij ook in contact met de bouwsector en het bouwen van rusthuizen. Hij heeft dus een ideale voorbereiding gehad op zijn latere echte grote roeping namelijk directeur te worden van een huisvestingsmaatschappij in Halle. Bij de huisvesting kon hij al zijn kennis en ervaring in gezinssociologie en welzijnszorg en bouw tot een groot geheel samensmelten”.
Verder had Decoster het ook over het nieuw bindend sociaal objectief. Voor het werkgebied van Woonpunt Zennevallei behelst dit in totaal 845 nieuw te realiseren entiteiten. “We weten dat de ploeg van Woonpunt Zennevallei met Karel aan de kop hier zeer hard aan gewerkt heeft. Rekening houdend met de projecten in Beersel en in Halle staat de teller al op 500 entiteiten die echt in de steigers staan of de volgende twee jaar in uitvoering komen. Tel daar de nog lopende projecten in Sint-Genesius-Rode en Pepingen bij en we komen al snel aan de 550 nieuwe geplande woningen of appartementen. Het objectief wordt zeker gehaald”, aldus Decoster.
Tot zijn laatste dag heeft Karel blijk gegeven zijn dossiers tot in de puntjes voor te bereiden voor zijn raad van bestuur, maar ook voor zijn opvolger Bart Vranken. Deze laatste staat voor een moeilijke taak om Karel op te volgen.
Karel zal nu meer tijd hebben voor zijn vijf kleinkinderen en zal nog meer kunnen fietsen en op reis gaan met zijn echtgenote.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024

archief