BEERSEL - Verkiezingsfietstocht

C21

BEERSEL - Verkiezingsfietstocht

Editiepajot_bart_devill__verkiezingsfietstocht
foto Bart Devillé
 

Zondag organiseerde Fietsersbond Beersel een heuse verkiezingsfietstocht. Hierbij nodigden ze niet alleen politici uit, maar eveneens sympathisanten, betrokken ambtenaren en de politie uit om samen zelf in de huid van de fietser te kruipen. Afspraak was om 10 uur aan het gemeentehuis .

Aan de hand van een aantal voorbeelden wilden ze aantonen dat de fietsinfrastructuur in Beersel nog heel wat tekortschiet. De Fietsersbond zal zich ook in de volgende legislatuur verder inzetten voor een betere mobiliteit voor iedereen en voor fietsers in het bijzonder. Beersel heeft nood aan politici die het initiatief durven nemen om de achterstand inzake fietsbeleid daadwerkelijk recht te trekken. Alleen vertegenwoordigers van NVA, Open Vld en Spa-Groen vonden het belangrijk genoeg om de situatie aan de lijve te ondervinden en fietsten mee.  Andere partijen gingen niet in op de uitnodiging.
Eén van de grootste pijnpunten in de gemeente is het fietspad tussen Garage Olivier en het Winderickxplein.  Op dit traject liggen de school Sint-Victor, CC De Meent, De Lambiek en de Bib.  Dit fietspad is in slechte staat en niet meer dan 2 dallen breed.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2012
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief