Zorghotel Grote Kapel in BEERSEL

C21

Zorghotel Grote Kapel in BEERSEL

Editiepajot_beersel_rusthuis
Ingezonden foto
 

Het schepencollege van Beersel heeft op 26 september aan de BVBA QALY uit Dworp een bouwvergunning afgeleverd voor de bouw van een bejaardenhuis ter hoogte van het kruispunt Alsembergsteenweg, Beukenbosstraat en Sanatoriumstraat in de deelgemeente Alsemberg.

De beslissing is op 8 oktober aangeplakt nabij het verkeerslicht aan de Beukenbosstraat. Wie tegen de vergunning in beroep wil gaan, moet dat dus uiterlijk op 8 november bij de provincie Vlaams-Brabant hebben gedaan.
Het gaat om een omvangrijk project in de vorm van een langgerekt gebouw dat de volledige beschikbare ruimte optimaal benut, vanaf het kruispunt Meidoornlaan-Beukenbos tot en met de grens Hoogveldlaan-Alsembergsteenweg. De weide waarop gebouwd wordt, is tot nu toe eigendom van de gemeente, die de grond dus nog moet verkopen. De bouw zal wel zonder subsidies gebeuren; het is een volledig particulier project.
Het project kreeg de naam Zorghotel Grote Kapel mee en omvat 42 serviceflats en 80 kamers. De flats komen in een deel van het gebouw dat 2 niveaus omvat en 7 meter hoog is, de kamers zijn ondergebracht in 3 niveaus, met een totale hoogte van 10meter. Omdat het nulpunt ergens midden de weide is vastgesteld op 114 meter boven de zeespiegel, steekt ook de kelderverdieping boven de grond uit aan de uithoek Meidoornlaan-Beukenbos.
29 ondergrondse parkeerplaatsen, toegankelijk via de                Alsembergsteenweg, zijn gereserveerd voor personeel en bewoners. Tussen de huizen aan de Meidoornlaan en de hoofdingang daarachter, zijn ook een zevental parkeerplaatsen. Een bestaand pleintje aan het begin van de Meidoornlaan krijgt ook l enkele parkeerplaatsen. Aanvankelijk moesten die aan de tot 12 meter verbrede Beukenbosstraat komen, maar die optie is blijkbaar opgegeven.
Het Zorghotel omvat ook enkele polyvalente zalen, een “Grand Café van250 m2 en een kleine bioscoopzaal. Er is een park tussen de Alsembergsteenweg en het gebouw gepland. Dat wordt openbaar. Wie de plannen wil inkijken, kan terecht op de Dienst Ruimtelijke Ordening in het Rondenbosdomein, Gemeentehuis Beersel. Beroep aantekenen tegen de plannen heeft alleen zin als je kan aantonen dat ze niet in overeenstemming zouden zijn met de bindende voorschriften van het onlangs herziene Bijzonder Plan van Aanleg Grote Kapel.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 okt 2012
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 29 apr 2024
Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024

archief