Oud BEERSEL opent plechtig nieuw foedermagazijn

C21

Oud BEERSEL opent plechtig nieuw foedermagazijn

Editiepajot_bart_devill___foedermagazijn
foto Bart Devillé
 

Toen brouwerij Oud Beersel haar deuren sloot eind 2002 was menig bierliefhebber aangeslagen door het verdwijnen van dit stuk historisch en cultureel erfgoed. Destijds brouwden de lokale lambiekbrouwerijen bier voor de mensen uit het dorp maar door de industrialisering van de biermarkt sloten menige lambiekbouwerijen hun deuren en belandde de lambieksector op een diepteput met nog maar 10 resterende producenten.

Weinigen hadden zich kunnen inbeelden dat na de heropstart van Oud Beersel eind 2005 de lambieksector in een relance zou terecht komen. “Toen ik vertelde dat het mijn bedoeling was Oud Beersel terug op te starten kreeg ik regelmatig de opmerking dat deze bieren enkel nog gedronken werden door de oudste generaties waardoor er op termijn geen klanten meer zouden zijn” vertelt Gert Christiaens, oprichter en brouwmeester van Oud Beersel. Nu blijkt dat niets minder waar is. Lambiekbieren zijn opnieuw erg gegeerd, en er is over de hele wereld een bierrevolutie aan de gang die zure bieren terug op de kaart zet, met de lambiekbieren als grote voorbeeld.

Op tien jaar tijd heeft Oud Beersel zich aan de top van de nationale en internationale bierwereld weten te positioneren met bieren van uitstekende kwaliteit. De muren van de brouwerijwinkel bekleedt met gouden en zilveren awards getuigen hiervan. Als kleine speler in de lambieksector heeft Oud Beersel op korte termijn een stevige basis uitgebouwd om haar doel na te streven, met name de traditionele lambiekbieren en hun cultuur te beschermen om mensen over de hele wereld van deze unieke bieren en hun tradities te laten genieten.

Een succesverhaal gaat niet zonder horten en stoten. “Als ondernemer moet je ieder probleem kunnen aanpakken en omzetten in een opportuniteit. Mede door deze instelling zijn we erin geslaagd om Oud Beersel uit te bouwen tot een autoriteit in de internationale bierwereld. Tien jaar na heropstart wordt er nog steeds hard aan de weg getimmerd om onze lambiekbieren te beschermen voor toekomstige generaties. Het is de appreciatie van onze klanten dat mij motiveert om van Oud Beersel mijn levenswerk te maken” zegt Gert.

Toen Gert, Oud Beersel heropstartte bestond de brouwerij voornamelijk uit een historisch maar oud gebouw met lege vaten en brouwmateriaal dat de tand des tijds amper had doorstaan. Sinds de heropening werd er continu geïnvesteerd om de toekomst van Oud Beersel te verzekeren.

Nu huldigtde Oud Beersel het nieuw foedermagazijn op de tweede verdieping in en verdubbelt hiermee quasi haar voorraad bier op houten vaten. “Dit is een project waar we meer dan 4 jaar aan gewerkt hebben en het is de “kriek” op ons werk van de afgelopen 10 jaar” vertelt Gert. De recent toegevoegde foeders waarvan de grootsten 120 hectoliter bier bevatten werden oorspronkelijk gebruikt voor de Italiaanse topwijn Brunello di Montalcino. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief