BEERSEL De Houtblazers en Al Dente brengen veel belovend Kerstconcert

C21

BEERSEL De Houtblazers en Al Dente brengen veel belovend Kerstconcert

Editiepajot_bart_devill___houtblazers_alsemberg_2018
ingezonden foto
 

 

Het Beerselse ensemble De Houtblazers en het koor Al Dente uit Leefdaal zorgen voor “echte” Kerstemming met Kerstmuziek van onze oudste tradities. Je kunt hiervan genieten in de Sint-Veronakapel in Leefdaal(21/12 20u) en in de hertogelijke O.L.V. kerk van Alsemberg(22/12 16u30). Het wordt een Kerstconcert met instrumentale versies van eeuwenoude liederen die vertellen over de blijde verwachting van het Kerstekind. Zwierige barok en zuiver klinkende Renaissance. En ook liederen waar u gewoon blij van wordt of muziek om bij te mijmeren.

Zowel “De Houtblazers” als “Al Dente” hebben een band met of zijn van Beersel. “De Houtblazers” is een Beersels ensemble dat al een 3 tal jaar bestaat. Het is een groep muziekliefhebbers die zich toeleggen op het bestuderen, uitvoeren, bekendmaken van oude muziek met de nadruk of Renaissance- en Barokmuziek (uitstapjes naar andere genres worden niet uitgesloten) die voornamelijk uitgevoerd wordt op houtblaasinstrumenten. Dit onder de deskundige leiding van Antonie Schlegel. Houtblaasinstrumenten omvatten een ruim scala van bv. blokfluit, kromhoorn en andere historische rietinstrumenten (zoals dulciaan, schalmei, cornamuse), doedelzak, gemshoorn …. De Houtblazers zijn ook een thema-afdeling van vtbKultuur Sint-Genesius-Rode en Lid van de Cultuurraad Beersel. Ze bestaan uit Baum Hannelore, Blondeel Gerda, Czoska Gabi, Cnockaert Jean-Marc en Roger, Croonenbergh Katrien, De Clercq Walter, De Greef Kris, De Weer Yolande, Feltkamp Agnès, Finckh Annette, Haccour Anne-Marie, Hannan Catherine, Mareels Werner, Pattyn Johan, Petersborgh Eddy, Schlegel Antonie, Vanderheyden Chris en Van de Voorde Nele. Ze komen elke vrijdag voormiddag samen van 10 tot 12u in de Orfeusacademie in Huizingen. Geïnteresseerden mogen steeds vrijblijvend langskomen tijdens de wekelijkse oefenstonden.

“Al Dente” is een vocaal ensemble van acht mensen uit Bertem, die heel graag zingen en in februari 2017 besloten om dat samen te doen. Al Dente brengt onder leiding van Marc Justaert a-capella vooral werk van bekende meesters zoals Johann Sebastian Bach, Tielman Susato, Orlando di Lasso, Thomas Morley, John Dowland…enz, maar ook recenter werk wordt niet geschuwd. Dit ensemble heeft ook een band met Beersel, dit dank zij dirigent Marc Justaert, afkomstig van de Beerselse deelgemeente Alsemberg. Praktisch: In Leefdaal: zaterdag 21 december 2019 om 20 uur, Sint-Veronakapel. Toegang gratis, vrije bijdrage. In Alsemberg: zondag 22 december om 16.30, O.L.V. kerk,. Tickets 12 euro, in vvk 10 euro, <12 jaar gratis. Te bestellen op sintgenesiusrode@vtbKultuur of 02/380.49.39. Meer info: www.dehoutblazers.be  en www.kamerkooraldente.be  .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 dec 2019
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief