BEERSEL past zijn erkenningsreglement voor sportverenigingen aan

BEERSEL past zijn erkenningsreglement voor sportverenigingen aan

Editiepajot_bart_devill___sportraad_elsie_
foto ingezonden
 

Op de jongste gemeenteraad werd zowel het erkenningsreglement Beerselse organisatiecomités als dit van Beerselse sportverenigingen ter stemming voorgelegd. Beide punten werden toegelicht door bevoegd schepen Elsie De Greef(N-VA). Het erkenningsreglement voor sportverenigingen werd in Beersel aangepast.

Hiervoor werd een raadgevend team van de sportraad samengesteld na een oproep naar de sportverenigingen, individuele sporters en inwoners om dit reglement mee onder de loep te nemen. Het coördinatie team van de sportraad heeft daarna het aangepaste reglement waar nodig nog wat bijgestuurd en het eindresultaat werd nu op de gemeenteraad voorgelegd.

De belangrijkste aanpassingen in het erkenningsreglement van de sportverenigingen zijn dat nieuwe verenigingen geen werkingsverslag meer van het afgelopen jaar moeten voorleggen, de erkenning gebeurt door het schepencollege op advies van het coördinatie team van de sportraad, de voordelen van een erkenning (subsidies, voordeeltarief voor de huur van gemeentelijke accommodaties en registratie via de gemeentelijke website) worden in het reglement bijgevoegd en er moeten geen specifieke taken meer zijn voor de mensen in het bestuur. Elsie De Greef: “Voor mij zijn de belangrijkste punten dat er vereenvoudiging en duidelijkheid komt, dat er nu in het reglement staat wat het voordeel is om erkend te zijn, dat nieuwe verenigingen geen wachttijd meer moeten doorlopen om erkend te worden, dat we een uitzondering maken voor internationale tornooien/wedstrijden maar dat ALLE andere communicatie in het Nederlands moet gebeuren.” En met dit laatste konden de UF-raadsleden niet akkoord gaan. Zij vinden dat  “er gesport moet worden in alle talen”. Als enige fractie stemden zij dan ook tegen.

Ook werd een nieuw erkenningsreglement voor sportorganisaties voorgesteld en goedgekeurd. Een sportorganisatie is een vereniging die zich structureel heeft georganiseerd met als doelstelling het organiseren van een sportevenement. Elsie De Greef: “Zij zijn weken bezig met hun sportevenement en we vinden dat ook zij recht hebben op een bijzondere subsidie en in aanmerking moeten komen voor het gunsttarief voor de huur van gemeentelijke accommodaties.”

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 mrt 2020
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 26 mei 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief